Producatorul de lactate Olympus ia un credit de 5 milioane euro de la Emporiki Bank Romania SA

Data publicarii: 18-07-2011 | Afaceri

Societatea Olympus Dairy Industry SA a aprobat in cadrul adunarii generale extraordinare a actionarilor din 20 iunie contractarea unui credit de cinci milioane euro de la Emporiki Bank Romania SA, pe o durata de maxim doi ani, potrivit unui anunt publicat in Monitorul Oficial.

"Imprumutul va fi garantat de catre companie astfel: garantie corporatista oferita de catre Tyras SA (Grecia) pentru expunerea totala corespunzatoare facilitatii de credit, cesiunea contractelor prezente si viitoare decurgand din contractele comerciale incheiate intre Olympus Dairy Industry SA si clientii sai si gaj asupra conturilor imprumutatului deschise la banca", se arata in anunt.

Producatorul elen de lactate Olympus a anuntat la sfarsitul lunii iunie ca a deschis o fabrica de lactate la Brasov, investitie greenfield estimata la 55 milioane euro, produsele fiind destinate atat pietei interne, cat si celor din Uniunea Europeana si Statele Unite ale Americii. Noua fabrica este ridicata pe o suprafata de 25.000 mp in Halchiu, Brasov.

Grupul este prezent in Romania din 1999, printr-o unitate de procesare a laptelui in Baraolt, Covasna. In perioada 1999-2011, investitiile totale ale grupului in Romania s-au ridicat la circa70 de milioane euro.

Olympus are sediul in Trikala, Grecia, si deruleaza operatiuni in 34 de tari, inclusiv in piete precum SUA, Germania si Italia. In prezent, detine cinci unitati de productie in Grecia, Bulgaria si Romania, care produc lactate si sucuri naturale. In 2010, grupul a inregistrat venituri totale de 216 milioane euro. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: