Oficialii Romarm spun ca focoasele fusesera vandute in Bulgaria si nu mai apartineau societatii

Data publicarii: 18-07-2011 | Actualitate

Oficialii companiei de stat Romarm au declarat duminica pentru NewsIn ca focoasele fusesera vandute de filiala de la Tohan unei firme din Bulgaria si ca astfel nu mai apartineau societatii romane.

"In momentul in care dispozitivele militare parasesc incinta Romarm, ele nu mai se afla in responsabilitatea noastra", au spus acestia.

De asemenea, oficiali ai Jandarmeriei Romane au declarat, duminica, pentru NewsIn, ca a fost constituita o comisie care se va deplasa la Giurgiu, pentru a stabili imprejurarile in care patru lazi cu obiecte militare au disparut dintr-un tren care le transporta de la Brasov catre Bulgaria.

Parchetul Militar Bucuresti a fost sesizat de catre Inspectoratul Judetean de Jandarmerie Giurgiu cu privire la disparitia dintr-un tren a patru lazi cu dispozitive militare, cei care au sesizat ca sigiliile aplicate unuia dintre vagoane erau rupte fiind angajatii Statiei CFR Giurgiu Nord.

Potrivit unui comunicat remis de Biroul de Informare a Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, procurorii militari au fost sesizati cu privire la faptul ca, in cursul zilei de sambata, in jurul orelor 15.30, lucratori din cadrul Statiei CFR Giurgiu Nord "au constatat ca la un vagon din garnitura trenului ce continea obiecte cu specific militar, transportate in baza unui contract intre societati private, sigiile aplicate erau rupte si usa glisanta deschisa".

De altfel, trenul se afla in Statia CFR Giurgiu pentru efectuarea formalitatilor vamale, iar din interior s-a constatat ca lipseau patru lazi cu dispozitive militare.

La fata locului s-a deplasat echipa operativa, impreuna cu institutiile abilitate, sub coordonarea procurorilor militari, pentru efectuarea de cercetari.

Patru lazi in care erau focoase militare destinate unor rachete de razboi au disparut dintr-un tren pazit de jandarmi care a plecat sambata din Brasov cu destinatia Bulgaria, au declarat pentru NewsIn surse judiciare.

Disparitia celor patru lazi in care se aflau focoasele militare a fost sesizata sambata, in jurul orei 15.00, de catre politistii de la Transporturi, au declarat aceleasi sursa. 

Pana la aceasta ora, nu se stie cu exactitate in ce zona pe traseu au disparut focoasele, insa sigiliul vagonului in care erau depozitate a fost rupt, fapt sesizat abia in statia CFR Giurgiu Nord. De altfel, traseul de deplasare al trenului a fost studiat si ar fi fost ridicate incidii din localitatea Stanesti, Girgiu. Trenul era pazit de 10 jandarmi inarmati, au mai declarat sursele NewsIn. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: