Dividendele-record de la Transgaz au sporit profitul FP cu 97,2 mil. lei

Data publicarii: 18-07-2011 | Bursa

Fondul a obtinut un castig net de 543,1 milioane de lei in primul semestru, de 2,5 ori mai mare decat cel din perioada similara a anului trecut

Profitul Fondului Proprietatea a continuat sa creasca si in luna iunie, ca urmare a inregistrarii unor noi dividende de la com-paniile din portofoliu, dintre care cele mai importante fiind cele de la Transgaz. Astfel, castigul a avansat cu 97,2 milioane de lei in iunie si a ajuns la 543,1 milioane de lei (130 de milioane de euro) la finalul primului semestru. Pe de alta parte, in pofida faptului ca bursa a crescut usor in luna iunie, activul net al FP s-a diminuat cu 1,4% si a ajuns la 16,171 miliarde de lei (3,8 miliarde de euro).

Fondul Proprietatea a obtinut un profit de 97,2 milioane de lei in luna iunie, iar mai mult de jumatate din acest castig se dato-reaza inregistrarii in avans a dividendelor pe care Fondul urmeaza sa le incaseze de la Transgaz Medias. Transportatorul national de gaze naturale va distribui dividende cu o valoare record de 338,7 milioane de lei, respectiv 90% din profitul net de anul trecut, iar valoarea dividendului brut pe actiune se ridica la 28,77 lei, de 2,2 ori mai mare decat cel distribuit in anul anterior. FP detine 1,76 milioane de actiuni ale companiei din Me-dias, astfel ca valoarea bruta a dividendelor pe care le va incasa se ridica la 50,76 milioane de lei. Cu toate acestea, Fondul va putea incasa dividendele de la Transgaz abia in a doua parte a lunii octombrie.

Integral in Fin.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: