Pretul aurului a atins luni un nou nivel istoric, de peste 1.600 de dolari uncia

Data publicarii: 18-07-2011 | Finante-Banci



Pretul aurului a atins luni un nou nivel istoric, depasind pentru prima data 1.600 de dolari uncia, in conditiile in care investitorii privilegiaza in continuare plasamentele considerate cele mai sigure, precum metalele pretioase, pe fondul crizei datoriilotr suverane.

Pretul unei uncii de aur a atins noul varf de 1.600,1 dolari la inceput sedintelor de tranzactionare pe pietele europene. Astfel, metalul a continuat tendinta inceputa saptamana trecuta, ce are la baza o serie de factori care indeamna investitorii la prudenta.

Tensiunea este alimentata de criza datoriei suverane din Zona euro, de negocierile privind plafonul deficitului public din SUA, care nu au dus deocamdata la niciun rezultat, dar si de testele de stres pentru bancile europene, ale caror rezultate au fost date piblicitatii vineri.

In paralel, argintul, al carui curs urmeaza in general fluctuatiile aurului, a depasit 40 de dolari uncia, pentru prima data din aprilie, cand a stabilit recordul istoric de apropae 50 de dolari (49,79). 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: