PAID: Asigurarea obligatorie va acoperi circa 20% din locuinte in iulie 2012

Data publicarii: 19-07-2011 | Finante-Banci

Gradul de acoperire a asigurarii obligatorii a locuintelor va fi de circa 20% in iulie 2012, din cele 8,38 milioane de proprietati cu destinatia de locuinte, in conditiile pastrarii portofoliului actual si incheierii de noi polite, a declarat luni presedintele PAID, Marius Bulugea.

"Incercam sa ne pastram portofoliul acumulat si sa incheiem noi polite, astfel ca in iulie 2012 sa avem un grad de cuprindere cel putin dublu fata de acest an. Estimam o crestere a numarului de polite si in urma protocolului care va fi semnat cu primariile, care prevede inchierea de polite de asigurare obligatorii a locuintelor direct in sediile primariilor", a mentionat presedintele Pool-ului de Asigurare Impotriva Dezastrelor (PAID), Marius Bulugea.

Gradul de acoperire a asigurarii obligatorii a locuintelor este de numai 8,63% in primul an de la startul programului, rezultat sub asteptarile initiale, in conditiile in care au fost incheiate aproape 724. 000 de polite. Pe 15 iulie, vineri, s-a implinit un an de la startul programului de asigurare obligatorie a locuintelor, care a fost dat oficial la 15 iulie 2010.

Presedintele Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA), Angela Toncescu, a declarat vineri ca proprietarii care nu au incheiat o asigurare obligatorie a locuintei vor putea fi amendati incepand cu 5 august 2011.

PAID a fost infiintat in toamna lui 2009 de 13 companii de asigurari: Groupama Asigurari, Astra Asigurari, Platinum Asigurari, Uniqa Asigurari, Generali Asigurari, Ardaf, EuroiIns, Carpatica Asig, Grawe Romania, Credit Europe Asigurari, ABC Asigurari, Certasig si City Insurance. Astra, Platinum si Groupama detin fiecare cate o participatie de 15% din capitalul social, nivel maxim admis de lege.

Prima obligatorie este de 20 euro in cazul locuintelor tip A (care au structura de rezistenta din beton armat, metal ori lemn sau cu pereti exteriori din piatra, caramida arsa sau din orice alte materiale rezultate in urma unui tratament termic si/sau chimic) si de 10 euro in cazul locuintelor tip B (cu pereti exteriori din caramida nearsa sau din orice alte materiale nesupuse unui tratament termic si/sau chimic).

Suma maxima asigurata este de 20.000 euro pentru locuintele de tip A si de 10.000 euro pentru cele de tip B. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: