Fondul de Garantare a Depozitelor are lichiditati de 2,1 mld. lei

Data publicarii: 20-07-2011 | Finante-Banci

Lichiditatile Fondului de Garantare a Depozitelor Bancare (FGDB) au urcat cu 400 milioane lei in prima jumatate a anului, la 2,1 miliarde de lei, si au fost depuse primele sume la fondul de despagubire a persoanelor prejudiciate in cursul administrarii speciale.

Cresterea resurselor FGDB s-a datorat in principal majorarii cotei contributiei anuale a institutiilor de credit participante, de la 0,2% in 2010 la 0,3% in acest an, si veniturilor obtinute din plasamentele efectuate de catre FGDB, conform Mediafax. Aplicarea cotei de 0,3% a reprezentat una dintre conditionalitatile acordului incheiat cu Fondul Monetar International, impreuna cu eliminarea finantarii prin liniile de credit stand-by contractate cu institutiile de credit participante.

Plafonul de garantare a depozitelor bancare constituite de catre persoane fizice si juridice (IMM) a fost majorat, in acest an, de la 50.000 euro la 100.000 euro. Pentru depozitele care depasesc 100.000 de euro, s-a creat fondul pentru despagubirea persoanelor prejudiciate in cursul administrarii speciale.

Integral in Wall Street


Ultimele stiri pe BankNews.ro: