Ce se intampla cu muncitorii care nu mai au voie in Spania

Data publicarii: 20-07-2011 | HR/Cariere



Grecia este noua destinatie pentru muncitorii romani, spun reprezentantii agentiilor de recrutare.

Salariile mici oferite in tara ii va determina pe romanii care nu se vor mai putea angaja in Spania, sa caute locuri de munca in alte state ale Uniunii Europene.

Situatia economica dificila si somajul in crestere ar putea determina autoritatile spaniole sa ceara restrictionarea accesului pe piata muncii, in special pentru romani si bulgari. O decizie in acest sens urmeza sa fie luata la sfarsitul saptamanii, cand Bruxelles-ul si capitalele europene vor fi notificate.

Reprezentantii agentiilor de recrutare si plasare a fortei de munca spun ca pana in prezent nu au inca niciun fel de informatii despre o astfel de situatie, iar activitatile de recrutare si trimitere a muncitorilor romani sn Spania se deruleaza ca si pana acum. Mai mult, fata de anul trecut, in special pentru muncile sezoniere, de exemplu, la cules de capsuni si afine, cererea de forta de munca, a crescut

Cerere pentru agricultura

"Fata de anul trecut cererea de muncitori romani pentru agricultura, in Spania, s-a dublat. Continuam activitea ca si pana acum, nu am primit nicio instiintare de la partenerii nostri spanioli referitoare la vreo restrictionare pe piata muncii", ne-a declarat Mirela Licu, director economic la agentia de munca temporara El Siglo Elt.

Integral in Romania Libera

Ultimele stiri pe BankNews.ro: