Provident Financial Romania a emis in S1 imprumuturi in valoare de peste 46 milioane euro

Data publicarii: 21-07-2011 | Finante-Banci

Provident Financial Romania a emis in prima jumatate a acestui an imprumuturi cu o valoare totala de peste 46 de milioane de euro, in crestere de la 40 de milioane de euro in primul semestru din 2010, a anuntat miercuri compania.

Veniturile companiei s-au apropiat de 30 milioane de euro in primele sase luni din 2011, in timp ce profitul operational brut conform standardelor internationale de raportare financiara (IFRS) a fost de 0,57 milioane de euro.

De asemenea, compania de credite de consum Provident Financial Romania a anuntat ca avea la sfarsitul lui iunie 2011 peste 226.000 de clienti, in crestere de la 187.000 de clienti in iunie 2010. Rezultatele au fost anuntate miercuri la Londra de catre compania - mama, grupul britanic International Personal Finance.

In iunie, compania a deschis primul punct de lucru in nordul tarii, la Suceava, ca parte a unor investitii de peste 16 milioane de euro, realizate de companie in infrastructura si personal in primele sase luni din 2011. Valoarea totala a investitiilor Provident in Romania a depasit 106 milioane de euro.

"In semestrul al doilea vom continua sa extindem operatiunile in cel putin trei zone noi - in Botosani, Alba-Iulia si Turda. Vom continua sa investim in oamenii nostri si in dezvoltarea operatiunilor si ne asteptam sa ajungem la acoperire nationala in urmatorii ani", a declarat Russell Johnsen, directorul general al Provident Financial Romania.

Provident este singura institutie financiara din Romania care ofera serviciul optional de gestionare la domiciliu a creditului, prin intermediul caruia clientii pot primi banii in 48 de ore chiar la ei acasa, unde un agent ii va vizita apoi pentru incasarea ratelor.

Provident are acum peste 600 de angajati (in crestere cu 10% comparativ cu iunie 2010) si colaboreaza cu circa 3.300 de agenti independenti (in crestere cu 15%) in peste 45 de orase din tara.

Provident Financial Romania este parte a grupului britanic International Personal Finance (IPF), care are 2,3 milioane de clienti in cinci tari din Europa Centrala si de Est, precum si in Mexic. IPF a anuntat pentru primul semestru din 2011 un profit brut de peste 40 de milioane de euro, valoarea imprumuturilor emise la nivel de grup depasind 461 de milioane de euro. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: