Dacia a inaugurat singura entitate care produce utilaje de presaj din Grupul Renault

Data publicarii: 21-07-2011 | Auto



Matrite Dacia, singura entitate care produce utilaje de presaj din Grupul Renault, a fost inaugurata oficial miercuri, la Pitesti, dupa investitii care au dus la marirea de sapte ori a capacitatii de productie.

"Dacia se poate mandri ca printre filialele sale are singura entitate din Grupul Renault care concepe si fabrica utilaje de presaj, clientii sai fiind uzinele din Alianta Renault - Nissan. Matrite Dacia completeaza gama de competente necesare unui constructor auto, de la conceperea de produse si procese specifice industriei auto, la realizarea utilajelor, fabricarea vehiculelor si vanzarea acestora", a spus, in discursul sau, directorul general al Automobile Dacia, Jerome Olive. 

La randul sau, directorul general al Matrite Dacia, , a apreciat ca, prin dezvoltarea tehnologiei si perfectionarea personalului, s-a ajuns, in doar cativa ani, la o crestere rapida a volumului si calitatatii produselor. 

"Am pornit in anul 2007 de la o structura existenta la Dacia si am reusit, prin investitii si formari ale angajatilor in intern, in cadrul Aliantei Renault - Nissan, sa evoluam si sa trecem de la fabricarea de piese de structura, putin pretentioase, la piese de aspect, de exemplu panourile de usi sau aripile, care sunt mai greu de realizat si pentru care calitatea trebuie sa fie mai ridicata", a declarat El-Mouatassim. 

Incepand din anul 2007, la Matrite Dacia s-au investit 30 de milioane de euro, ceea ce a permis cresterea capacitatii de productie de sapte ori. Fondurile au fost cheltuite pentru marirea cu 60% a suprafetei atelierelor, pentru achizitionarea de echipamente performante, reamenajarea fluxului de productie si formarea profes onala a angajatilor. 

Matrite Dacia are 222 de angajati, 90% dintre acestia fiind romani. In anul 2010, cifra de afaceri a fost de 7,5 milioane de euro, exporturile reprezentand 90% din productie. 

Utilajele concepute la fabrica din Pitesti au fost deja livrate uzinelor Aliantei Renault - Nissan din Romania, Maroc, India, Turcia, Slovenia, Argentina, Brazilia, Franta si Spania. 

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: