De ce sunt optimisti managerii din leasing: Credem intr-o revenire a finantarilor auto

Data publicarii: 21-07-2011 | Finante-Banci

Felix Daniliuc , director general Raiffeisen Leasing IFN, si Bogdan Speteanu , directorul general BCR Leasing IFN, au raspuns intrebarilor Wall-Street.ro despre piata de leasing si activitatea de finantare a sectorului de autovehicule comerciale.

Daca in 2010 preocuparea majora a companiilor de leasing era legata de rezolvarea problemelor generate de dificultatile de plata ale clientilor, precum rescadentari, reposesia si revanzarea bunurilor obiecte ale contractelor de leasing reziliate, in 2011 se manifesta preocuparea pentru reluarea finantarilor, urmare si a presiunii exercitate de comprimarea portofoliilor ajunse la maturitate.

Wall-Street.ro: Cum estimati ca va evolua piata de leasing in 2011 fata de anul trecut? Dar pe termen mediu ce puteti estima?

Felix Daniliuc: Raiffeisen Leasing estimeaza pentru acest an o crestere cu aproximativ 10-15% a pietei de leasing comparativ cu anul 2010 cand a atins un minim. Estimam astfel o crestere moderata si realista tinand cont de contextul anilor anteriori.

Cititi interviul integral in Wall Street

Ultimele stiri pe BankNews.ro: