D'Appolonia este noul consilier pentru evaluarea impactului social si asupra mediului la Nabucco

Data publicarii: 21-07-2011 | Mediu



Compania italiana de inginerie D'Appolonia S.p.A. a fost numita incepand cu 1 iunie consilier pentru evaluarea impactului social si asupra mediului (ESIA) pentru proiectul Nabucco, a anuntat joi Nabucco Gas Pipeline International GmbH.

Cu peste 50 de ani de experienta in probleme de mediu si sociale, compania italiana este specialist in domeniu si va acorda suport Nabucco in vederea finalizarii eficiente a ESIA la nivelul intregului proiect.

"Principalul scop al nominalizarii D'Appolonia este acela de a asigura finalizarea cu succes a unui proiect integrat ESIA, care sa indeplineasca cerintele institutiilor financiare internationale si sa fie in acord cu legislatiile nationale si europene", se arata in comunicatul Nabucco GmbH.

 Prin urmare, D'Appolonia va fi responsabila de asigurarea coerentei intre evaluarile nationale ale impactului asupra mediului si ESIA la nivelul intregului proiect, precum si de armonizarea standardelor si cerintelor Nabucco Gas Pipeline International GmbH si cele ale institutiilor financiare internationale (BEI, BERD si IFC), in conformitate cu Acordurile de Sprijin ale Proiectului semnate in iunie.

"Mai precis, D'Appolonia va elabora toata documentatia necesara pentru procesul de ESIA la nivelul intregului proiect. In calitate de consilier, compania va asigura uniformitate intre Nabucco Gas Pipeline International GmbH si subsidiarele nationale Nabucco si va implementa sistemele de management necesare, precum documentele de implicare a partilor interesate, planurile de achizitionare a terenului si compensare si planurile de management social si de mediu, atat la nivelul intregului proiect cat si in fiecare tara. Acestea vor fi coordonate la nivelul fiecarei tari si al intregului proiect de catre echipe dedicate, care vor consilia subsidiarele nationale Nabucco si inginerii FEED locali in toate aspectele sociale si de mediu asociate cu finalizarea evaluarilor impactului social si asupra mediului si planurile relevante de management", se mai arata in comunicat.

D´Appolonia este una dintre cele mai mari companii de consultanta in inginerie din Italia. Avand peste 50 de ani de experienta, compania a dezvoltat o abordare multidisciplinara si expertiza in stiintele Pamantului, inginerie de mediu si stiintele mediului, evaluarea riscurilor, sanatate si securitate, inginerie chimica si a procesului, inginerie a sistemelor si transporturilor, electronica si inginerie inovativa. Evaluarile impactului social si asupra mediului, precum si alte servicii de consultanta in domeniul social si cel al mediului, incluzand procesele de due diligence si audit ale proiectelor internationale de conducte, fac parte din serviciile principale oferite de D´Appolonia in Europa si la nivel international pentru industria de Oil&Gas si institutiile financiare internationale.

Nabucco reprezinta o noua cale de transport a gazelor naturale din Asia spre Europa. Nabucco va conecta direct cele mai bogate regiuni ale lumii in resurse de gaze naturale - Regiunea Caspica si Orientul Mijlociu -cu pietele din Europa. Conducta va face legatura intre granita de est a Turciei si Baumgarten, Austria - unul dintre cele ma importante terminale de gaze naturale din Europa Centrala - via Bulgaria, Romania si Ungaria.

Nabucco Gas Pipeline International GmbH (NIC) a fost infiintata in 2008 pentru a dezvolta, a construi si a opera conducta Nabucco. Cu sediul la Viena, compania activeaza pe segmentul midstream, este organizata conform principiilor de unbundling si se supune legislatiei Uniunii Europene. NIC este detinuta de actionarii Nabucco si este responsabila de dezvoltarea, constructia, operarea, negocierea si alocarea capacitatii conductei Nabucco.

NIC va fi singura companie in contact direct cu transportatorii, va oferi o solutie de tipul one-stop-shop si va opera ca o entitate comerciala independenta pe piata, actionand independent de companiile-mama. Sistemul de conducte va fi construit de companiile nationale Nabucco (NNC-urile), care sunt subsidiare ale NIC in fiecare tara de tranzit.

Actionarii Nabucco sunt: OMV (Austria), MOL (Ungaria), Transgaz (Romania), Bulgarian Energy Holding (Bulgaria), Botas (Turcia) si RWE (Germania). Fiecare actionar detine o participatie egala de 16,67% din Nabucco Gas Pipeline International GmbH. Actionarii sunt cei responsabili de negocierea contractelor de aprovizionare cu gaze naturale. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: