Cinci companii mari cumuleaza jumatate din pierderea de 66 mil. EUR a pietei de asigurari

Data publicarii: 21-07-2011 | Finante-Banci

Asigurarile de viata au fost si anul trecut cele mai profitabile, primii trei jucatori din aceasta piata cumuland profituri de 30 de milioane de euro. 


Cinci din cele 16 companii de asigurari cu cote de piata de peste 1% au cumulat pierderi de 150 milioane lei (circa 35 mil. euro) anul trecut, adica jumatate din pierderea totala a pietei, potrivit raportului anual publicat de Comisia de Supraveghere a Asigurarilor (CSA). Cele cinci companii sunt Uniqa, Groupama, Aviva, Allianz-Tiriac si Euroins.

Un numar de 23 de asiguratori au raportat pentru 2010 pierderi cumulate de aproape 277 milioane lei, in timp ce profiturile celorlalte 20 de societati au insumat 235 milioane lei. Pierderea agregata la nivelul intregii piete a fost astfel de circa 42 milioane lei, fiind cu 60% mai mica decat in 2009.

"Este remarcabil faptul ca pierderea neta cumulata la nivelul asiguratorilor s-a redus de 2,5 ori fata de anul anterior, iar fata de 2008 a fost de 14 ori mai mica. Evolutiile din piata nu au fost usoare pentru societatile de asigurare", spune Angela Toncescu, presedintele CSA.

Integral in Ziarul Finaciar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: