Oferta Petrom a esuat pentru ca intermediarii condusi de rusi nu au gasit cumparatori. Esec pe linie pentru guvern, consortiu si bursa. Cine plateste?

Data publicarii: 25-07-2011 | Bursa



Ministerul Economiei a anuntat ca oferta publica secundara de vanzare a 9,84% din actiunile OMV Petrom (SNP) nu poate fi inchisa pentru ca a fost subscrisa sub nivelul de 80%, fara sa prezinte un nou calendar pentru cedarea titlurilor.

"Subscriptiile inregistrate au fost sub nivelul de 80%, necesar pentru a inchide oferta. (...) Faptul ca gradul de subscriere la pachetul de actiuni al OMV Petrom nu a ajuns la nivelul dorit nu inseamna ca anumite tinte nu au fost atinse", se spune intr-un comunicat al Ministerului Economiei, actionar minoritar al OMV Petrom.

Surse din piata de capital au declarat anterior pentru MEDIAFAX ca oferta a esuat, deoarece investitorii au subscris mai putin de 80% din titluri, si va fi reluata.

Guvernul urmeaza sa stabileasca o data cand va organiza o noua oferta de vanzare, au adaugat sursele.

Vanzarea acestui pachet de actiuni face parte din intelegerile convenite de autoritatile romane cu Fondul Monetar International (FMI) si Comisia Europeana.

Integral in Ziarul Financiar