Indemnul unui bancher de investitii pentru antreprenorii romani: Daca acum sunteti in viata, puteti trece la achizitii in Europa de Vest

Data publicarii: 25-07-2011 | Finante-Banci

Ioana Filipescu, managing director al Raiffeisen Investment Romania, unul dintre cei mai experimentati consultati de fuziuni si achizitii, spune ca antreprenorii romani care au depasit cu bine criza ar trebui sa se uite si la eventuale achizitii in afara tarii, chiar si in Europa de Vest. 

"Daca acum sunt in viata si se simt bine, pot face foarte multe lucruri. Daca au reusit nu numai atunci cand pietele cresteau singure, fara nicio noima, dar si acum, si se simt bine si au resurse, se califica la multe lucruri, chiar si la achizitii in afara Romaniei", a spus Ioana Filipescu, intr-un interviu acordat Ziarului Financiar.

Filipescu da ca exemplu un mandat pe care il are in derulare, clientii sai fiind interesati de o preluare in Vest fara insa a preciza industria sau tara in care intermediaza aceasta tranzactie.

"Romanii isi consolidau cota de piata aici pentru ca piata crestea. Acum pentru ca a ajuns la saturatie ii determina pe respectivii (antreprenori - n.red.) sa se uite si la alte oportunitati. Am deja clienti interesati de preluari in tari vest-europene. O sa se schimbe putin filosofia locului unde se canalizeaza banii", a mai spus Ioana Filipescu.

Integral in Ziarul Financiar