Tradeville este Market Maker pentru contractele Silver Futures si Brent Crude Oil Futures

Data publicarii: 25-07-2011 | Bursa



 S.S.I.F. Tradeville S.A., lider in online trading, a decis sa activeze ca formator de piata (Market Maker) pentru contractele la termen Silver Futures si Brent Crude Oil Futures inca din prima zi de tranzactionare a acestora, 25 iulie 2011, astfel incat investitorii interesati vor avea un suport in ceea ce priveste nivelul de lichiditate.

"Inca de la intrarea la tranzactionare la BVB a primului instrument derivat pe marfuri, contractul Gold Futures, Tradeville a anuntat ca va dezvolta linia de business de market maker in functie de interesul manifestat de investitori pentru acest tip de instrumente.

Derivatul pe aur s-a dovedit a fi atractiv pentru investitori, fiind cel mai tranzactionat contract futures listat la BVB, fapt datorat spread-ului competitiv. In consecinta, Tradeville, alaturandu-se eforturilor BVB de a dezvolta piata la termen, a decis sa activeze ca market maker si pentru Silver Futures si Brent Crude Oil Futures. Consideram ca instrumentele derivate de tip futures avand ca active suport marfurile au fost neglijate pana in prezent, dar ele au potential de dezvoltare", a declarat Bogdan Barbieru, director de dezvoltare in cadrul Tradeville.

Evolutia din ultima perioada a preturilor marfurilor la nivel international a determinat din ce in ce mai multi investitori locali sa se intereseze de posibilitatea de a tranzactiona instrumente derivate cu activ suport marfuri. Odata cu lansarea contractului Silver Futures (format simbol: "TSLVyymmm"), investitorii au posibilitatea de a profita de variatiile raportului dintre aur si argint avand listate la BVB contracte la termen pe ambele metale pretioase. Ca si aurul, argintul reprezinta un metal pretios ce poate servi drept plasament de refugiu in caz de instabilitate pe pietele financiare, dar spre deosebire de acesta, prezinta o stransa legatura cu productia industriala avand in vedere ca 40% din cererea mondiala de argint ii revine acestui segment.

Totodata, cei care doresc sa parieze pe evolutia economiei mondiale, au acum oportunitatea de a face acest lucru pe piata locala si in moneda nationala, asumandu-si pozitii long sau short pe contractul Brent Curde Oil Futures (format simbol: "TOILyymmm"), care este principala clasificatie de petrol cu doua treimi din tranzactiile la nivel global ale acestui activ suport. In plus, tranzactionarea derivatului pe petrol reprezinta o oportunitate pentru cei care doresc sa se protejeze impotriva riscului majorarii pretului carburantilor.

Strategia Tradeville urmareste dezvoltarea de noi instrumente financiare si impulsionarea lichiditatii pe unele dintre instrumentele financiare existente si tranzactionate pe piata romaneasca de capital, ceea ce presupune inclusiv desfasurarea de catre societate a activitatii de Market Maker. Compania ramane consecventa principiilor asumate de a-si dedica toate eforturile de dezvoltare clientilor sai, astfel incat detinerile pe cont propriu datorate calitatii de Market Maker vor fi integral acoperite prin strategii automate de hedging.