Preturile terenurilor din Capitala au ajuns la nivelul celor din 2004- 2005

Data publicarii: 25-07-2011 | Imobiliare


Proprietarii de terenuri din centrul Bucurestiului cer si 8.000 de euro pe metru patrat, arata datele companiei de consultanta imobiliara Colliers, in conditiile in care preturile s-au injumatatit in ultimii aproape trei ani, atingand nivelurile din 2004-2005.

Preturile terenurilor nu au inregistrat evolutii spectaculoase in ultimele sase luni, ci mai degraba s-au stabilizat. Per total, preturile terenurilor au ajuns la valorile anilor 2004-2005, se arata intr-un comunicat al companiei.

In cele mai cautate zone (Centru, Aviatiei, Floreasca, Barbu Vacarescu), dar si in anumite sub-zone (Drumul Taberei, Progresului, Pantelimon, Berceni) preturile si-au atins minimul, iar in anumite zone se pastreaza discrepante mari intre asteptarile vanzatorilor si ofertele facute de cumparatori.

"De exemplu, in Piata Victoriei, preturile cerute variaza intre 1.500 euro/metru patrat si 8.000 euro/metru patrat, in functie de vizibilitate, forma, caracteristicile planului urbanistic zonal. In zonele periferice sau cu dificultati de acces si infrastructura slaba, preturile inca mai scad. Deprecierea acestora s-a situat intre 10% si 30%", se mentioneaza in comunicat.

Analistii Colliers apreciaza ca al doilea semestru din 2011 ar putea aduce o intensificare a activitatii tranzactionale, in conditiile in care mai multe tranzactii incepute in 2010 s-ar putea finaliza in perioada urmatoare.

Integral in Jurnalul National