Trei companii noi vor ajunge la Bursa pana la sfarsitul anului. Va supravietui Bursa pana atunci?

Data publicarii: 26-07-2011 | Bursa

Casa de brokeraj Intercapital Invest este gata sa finalizeze prospectele cu care va aduce trei companii noi pe piata reglementata de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB). Intercapital este a II-a cea mai mare societate de brokeraj romana independenta dupa valoarea tranzactiilor intermediate la BVB, de peste 383 mil.lei, pe Semestrul I.

Piata autohtona este insa atat de saraca incat veniturile (cifra de afaceri) obtinute de brokerii de la Intercapital Invest pe primele sase luni din 2011 au fost de numai 1,23 milioane, potrivit unui raport al companiei, emis acum o ora. 

Intercapital Invest este a doua cea mai mare casa  de brokeraj romaneasca si  independenta de vreun grup bancar, dupa valoarea tranzactiilor intermediate la Bursa de Valori Bucuresti (BVB), si este a 11-a in clasamentul general al BVB. Daca Intercapital, in fond un campion local, nu incaseaza de pe urma serviciilor sale decat circa 100.000 de euro, atunci  la ce ar putea spera celelalte case de brokeraj? 

Altfel spus, piata este atat de saraca incat niste brokeri care sunt socotiti printre cei mai inventivi si mai activi de pe piata au reusit sa incaseze, in sase luni, venituri de doar 0,3% din valoarea totala a tranzactiilor pe care le-au intermediat, de circa 450 de milioane de lei.

Integral in Money.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: