Un nou record pentru aur - 1.622 dolari pe uncie

Data publicarii: 26-07-2011 | Finante-Banci

Cotatia aurului a atins luni un nou record, peste 1.622 dolari pe uncie, dupa ce negocierile dintre politicienii americani pentru cresterea plafonului de indatorare au intrat in impas la sfarsitul saptamanii trecute, amplificand temerile privind o posibila incetare de plati a SUA, transmite Reuters.

Lipsa progreselor in discutiile pentru cresterea limitei de indatorare a crescut atractivitatea aurului fata de active americane, precum titluri ale Trezoreriei si dolarul.

Politicienii democrati si republicani sunt puternic divizati in privinta planurilor de a reduce deficitul bugetar al Statelor Unite, masura necesara inainte de cresterea plafonului de indatorare.

Odata cu apropierea termenului limita de 2 august, pana la care statul american mai dispune de fonduri pentru a opera plati, cea mai mare economie a lumii se confrunta cu perspectiva intrarii in incetare de plati. Daca Statele Unite vor ajunge in aceasta situatie, investitorii ar putea renunta la dolar si titlurile Trezoreriei SUA.

Integral in Money.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: