Basescu: Stiu cine va detine portofoliul ministerului pentru fonduri UE, va fi anuntat la toamna

Data publicarii: 26-07-2011 | Diverse

Presedintele Traian Basescu a declarat luni, la TVR, ca ministerul pentru fondurile europene va fi infiintat la toamna, cand isi reia activitatea Parlamentul, iar el deja stie cine va fi detinatorul portofoliului, fiind un om "credibil la Bruxelles", convenit deja cu premierul.

Intrebat daca noul minister pentru fonduri europene va mai fi infiintat, Traian Basescu a raspuns ca in mod "categoric" acesta va exista, fiind un obiectiv asumat in relatia cu UE, insa nu a dorit initial sa spuna cine va detine portofoliul. "N-are relevanta numele, va stabili premierul, coalitia, cine, dar structura se va crea", a spus seful statului, precizand ca trebuie sa fie "un om credibil la Bruxelles".

Ulterior, Traian Basescu a recunoscut ca persoana a fost deja decisa in discutia cu premierul Emil Boc. "Nu fac un secret din a va spune ca stiu cine va fi. E convenit cu premierul. Va fi la momentul la care Parlamentul este aici.", a precizat presedintele.

Cat priveste noul minister, presedintele a subliniat ca nu va avea un rol de administrare, deci nu va avea responsabilitate asupra autoritatilor de management care vor ramane la nivelul celorlalte ministere, ci va reprezenta o structura de control. Astfel, a explicat presedintele, vor fi puse sub o singura structura toate autoritatile de control.

Ministrul Muncii, fostul consilier prezidential Sebastian Lazaroiu, a invocat, in urma cu peste o saptamana, doua nume de posibili detinatori ai noului minister care se va crea - consilierul prezidential Leonard Orban si seful DAE, Bogdan Manoiu. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: