Cand si unde sa pleci in vacanta pentru cele mai mari reduceri la haine

Data publicarii: 26-07-2011 | Lifestyle

Perioada in care magazinele pot aplica reduceri difera in functie de tara. Mai sunt destule destinatii de unde va puteti cumpara haine de firma la cele mai bune preturi.

Italia este un rai al cumparaturilor la preturi mici daca ajungeti in perioada in care magazinele pot aplica reduceri pentru a scapa de marfa in exces. Daca vedeti cuvantul "Saldi!" in vitrine este cazul sa intrati, pentru ca veti putea cumpara cu cel putin 30% mai ieftin decat in mod normal. Perioada legala de soldare incepe in Italia din a doua saptamana a luni iulie (in jurul datei de 7) si dureaza pana cand marfa se termina, astfel ca, spre final, din preturi se taie cu pana la 50%. Daca asteptati pana atunci, va asumati insa riscul de a gasi marfa refuzata de altii, cu defecte, sau modele indoielnice, scrie Money.ro

Daca vreti sa cumparati ieftin din Franta, mai aveti foarte putin timp. Perioada de soldare de vara incepe pe 22 iunie si se incheie pe 26 iulie. Exceptie fac regiunile Provence‐Alpes‐Cote d'Azur unde magazinele au voie sa faca reduceri intre 6 iulie si 9 august, Corse-13 iulie si 16 august. Zilele cu reduceri sunt stabilite de fiecare district in parte si, pe langa acestea, fiecare magazin are dreptul la un interval de doua saptamani in care poate taia din preturi, cu conditia ca aceste 14 zile sa nu preceada perioada obisnuita de soldare. Cei care nu prind aceasta perioada, au si alte oportunitati de a cumpara mai ieftin. Spre exemplu, pot vizita magazinele de desfacere ale fabricilor unde sunt preturi mici tot anul. Printre cele mai faimoase sunt Roubaix,Troyes si Metz-Talange. In ceea ce priveste programul magazinelor, de obicei gasiti deschis de vineri pana sambata, dar pe perioada soldarilor sunt multe centre care au deschis si duminica.

Integral in Money.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: