Vesti proaste pentru romanii cu credite in franci elvetieni. Moneda va continua sa creasca in urmatorul an

Data publicarii: 26-07-2011 | Finante-Banci

Romanii care au credite in franci elvetieni vor avea si pe viitor motive sa regrete decizia de a face un astfel de imprumut. BNR ii sfatuieste pe aceia care au imprumuturi in moneda elvetiana sa incerce sa le refinanteze.

Analistii contactati de Gandul sunt de parere ca moneda elvetiana va urma un trend de intarire cel putin pe termen de un an. Desi evolutia cursului este greu de prevazut, specialistii inclina sa creada ca nu se va ajunge prea curand la cotatiile din 2007-2008, cand un franc elvetian era cotat in jurul valorii de 2 lei.

"Francul elvetian va ramane o moneda de refugiu, va ramane puternic fata de leu, precum si fata de euro si dolar. Cu exceptia unor fluctuatii pe termen scurt - de exemplu, vineri, leul s-a intarit putin - tendinta va fi de consolidare a francului elvetian, cel putin in viitorul apropiat, adica pe termen de un an", a declarat pentru gandul analistul financiar Aurelian Dochia. El spune ca, datorita pozitiei sale unice in lume, de moneda "de refugiu", francul elvetian este o moneda de rezerva, fiind comparat de investitori cu plasamentele in aur.

Integral in Ziarul Financiar

Ultimele stiri pe BankNews.ro: