Harta amenzilor din Romania. Vezi in ce judete primesc companiile cele mai multe/putine amenzi. TOP national!

Data publicarii: 26-07-2011 | Afaceri

Amenzile aplicate firmelor de catre institutiile statului pot reprezenta un indicator prin care se poate lua pulsul economiei romanesti. Econtext va prezinta harta amenzilor aplicate companiilor din tara noastra de catre Protectia Consumatorului. Mai precis, va prezentam situatia amenzilor din fiecare judet din Romania, iar aceasta situatie va fi ilustrata prin intermediul unei harti si al unui tabel.

Sa mai spunem ca amenzile aplicate de catre comisariatele judetene pentru Protectia Consumatorilor nu sunt extraordinar de mari. Ceea ce ridica un semn de intrebare: fie companiile respecta, in mare, legea, fie multe nereguli sunt solutionate pe cai mai putin legale!

Dar sa trecem la date. Astfel, valoarea amenzilor aplicate companiilor de catre Protectia Consumatorilor s-a situat la 44,8 milioane de lei in perioada ianuarie - aprilie 2011 (cele mai recente date din acest an). In total, comisariatele judetene pentru Protectia Consumatorilor au desfasurat un numar de 38.909 de controale in intervalul de timp mentionat.

Topul amenzilor

La celalalt capat al listei amenzilor, pe ultimul loc, se plaseaza Covasna, care este singurul judet unde amenzile au avut o valoare sub pragul de 100.000 de lei. Mai exact, firmele din Covasna au primit amenzi in valoare de 96.300 de lei in cele patru luni analizate.

Penultima pozitie este detinuta de Botosani, sanctiunile aplicate firmelor totalizand 182.100 de lei.

Numarul actiunilor de control

In mare parte, ponderea controalelor si amenzilor este mai ridicata in judetele mai dezvoltate, dar acesta nu este o regula batuta in cuie. Dimpotriva! Intr-adevar, cel mai mare numar de controale a avut loc in Bucuresti, unde au fost desfasurate 2.634 de controale. Dar, surprinzator, pe locul doi s-a clasat judetul Arad, unde comisarii au executat 1.563 de controale. Urmatoarele doua pozitii sunt ocupate de Prahova si Cluj, in fiecare din acest judet comisarii venind in 1.423 de controale.

Cititi articolul integral in Econtext.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: