Michal Susak, PPF Investments: vrem sa cumparam cat mai multe din actiunile Romexterra

Data publicarii: 22-09-2006
Michal Susak, Chief Executive al PPF Investments, companie care si-a anuntat ieri intentia de a cumpara pachetul integral de actiuni al Romexterra Bank, a declarat in exclusivitate pentru BankNews.ro ca nu exclude posibilitatea ca banca ungara MKB sa revanda cele 50% din actiunile pe care deja le-a cumparat. "Putem doar specula daca MKB va vinde pachetul de actiuni pe care deja il detine, probabil nu o va face, dar oferta noastra este deschisa si este pentru achizitionarea a 100% din actiuni si PPF Investments impreuna cu alti investitori tinteste sa cumpere cat mai mult posibil", a declarat pentru Banknews.ro, Michal Susak.

"Recunoastem ca fara aprobare din partea Bancii Nationale a Romaniei, nu putem detine mai mult de 10%, dar oferta pe care am facut-o este din partea PPF Investments, dar si a altor investitori. Exista si alti investitori care sunt interesati de Romexterra Bank, dar, bineinteles ca din punct de vedere legal, noi, precum si orice alt investitor, nu putem detine mai mult de 10% fiecare", a mai spus Susak.

PPF Investments a strans 3,5% din actiunile Romexterra, cu MKB deja majoritar, informeaza agentia NewsIn. In prima zi dupa lansarea ofertei de cumparare a actiunilor Romexterra de catre PPF Investments, 3,5% din actionarii bancii si-au vandut actiunile catre fondul de investitii, in timp ce MKB a strans deja 55% din actiuni cu o zi inaintea inchiderii propriei oferte, afirma reprezentantii bancii. "Suntem foarte incantati de rezultatele de pana acum. Actionarii sunt interesati sa vanda la un pret competitiv, iar noi facem o oferta care reflecta intru totul valoarea bancii si este substantial mai mare decat rata actuala", a declarat directorul executiv al PPF Investments, Michal Susak. "Actionarii au constatat deja avantajul de a le vinde catre noi: ei inteleg ca intentionam sa fim un jucator serios pe piata romaneasca", a adaugat el.

Reamintim ca ieri, PPF Investments, o companie internationala privata de investitii activa in Europa Centrala si de Est a lansat, in nume propriu si pentru alti investitori independenti, o oferta pentru achizitionarea pachetului integral (100%) al actiunilor Bancii Romexterra. Pretul brut oferit de PPF Investments pentru fiecare actiune emisa de Romexterra este de opt (8) RON.

Redactia BankNews.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: