Vladescu: Guvernul va lua masuri ca privatizarea BCR sa fie finalizata

Data publicarii: 22-09-2006
Guvernul va lua toate masurile pentru ca privatizarea BCR sa fie finalizata in acelasi mod legal, corect si transparent, in care s-a desfasurat intregul proces, a declarat, vineri, ministrul finantelor, Sebastian Vladescu, ca reactie la prelungirea termenului de finalizare a privatizarii. Ministrul finantelor a fost presedintele Comisiei de privatizare a BCR. "Guvernul a decis sa extinda data limita pentru finalizarea privatizarii BCR, cu inca o luna, pana la 20 octombrie, pentru a permite indeplinirea procedurilor legale necesare incheierii acestui proces", a precizat Vladescu.

In sedinta de miercuri, Executivul a decis prelungirea termenului de finalizare a privatizarii BCR de la 21 septembrie 2006, la 20 octombrie 2006. Decizia a venit in urma imposibilitatii Curtii Constitionale de a lua o decizie, miercuri, cu privire la finalizarea privatizarii Bancii Comerciale Romane. In urma deliberarii, nu s-a putut intruni votul majoritatii judecatorilor Curtii asupra contestatiei depuse de un grup de parlamentari privind constitutionalitatea Legii pentru aprobarea Ordonantei Guvernului privind unele masuri de finalizare a procesului de privatizare a BCR.

La finele anului trecut Erste Bank a castigat licitatia pentru preluarea BCR oferind 3,75 miliarde euro pentru 61,88% din actiunile bancii. Banii urmeaza a fi depusi intr-un cont escrow al AVAS. Statul va incasa 2,2 miliarde euro, iar IFC si BERD, ceilalti actionari ai bancii, 1.5 miliarde euro.

NewsIn
Ultimele stiri pe BankNews.ro: