1.300 de salariati ai companiilor din subordinea Min. Economiei vor fi disponibilizati

Data publicarii: 28-07-2011 | HR/Cariere

Guvernul a aprobat, miercuri, proiectul de hotarare prin care 1300 de angajati ai companiilor si societatilor nationale sub autoritatea Ministerului Economiei vor fi concediati, acestia urmand sa primeasca salarii compensatorii pe o durata de pana la doi ani.

Guvernul si-a dat acordul pentru lista societatilor nationale, companiilor nationale si societatilor comerciale aflate sub autoritatea sau coordonarea Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri care vor trebui sa recurga la concedieri colective in 2011. Astfel, Compania Nationala a Huilei Petrosani va concedia 900 de persoane, Termoelectrica 300, iar Electrocentrale Deva 100.

Conform OUG 116/2006 privind protectia sociala acordata persoanelor disponibilizate prin concedieri colective efectuate ca urmare a restructurarii si reorganizarii unor societati comerciale cu capital majoritar de stat, precum si a societatilor comerciale si regiile autonome subordonate autoritatilor administratiei publice locale, cei disponibilizati vor beneficia de ajutor de somaj, cat si de salarii compensatorii pe o durata de 20-24 de luni, in functie de vechime. Impactul bugetar al veniturilor complementare pana in 2012 este estimat la 25 de milioane de lei.

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: