In trei luni, bancile din Grecia si-au sporit expunerea pe Romania cu 866 mil. dolari

Data publicarii: 28-07-2011 | Finante-Banci



Institutiile de credit din Austria si-au majorat liniile de finantare cu aproape 3 mld. $ in T1, iar cele din Olanda, cu 812 mil. $  Cu toate acestea, o serie de entitati bancare europene au retras 734 de milioane de dolari

Expunerea bancilor straine in Romania a scazut in primele trei luni din acest an cu 582 de milioane de dolari, arata datele publicate ieri de Banca Reglementelor Internationale (BRI), care monitorizeaza situatia din 24 de state ale lumii. In perioada ianuarie-martie 2011,  institutiile de credit europene si-au retras linii de finantare in valoare 734 de milioane de dolari.

Topul cresterilor

Cu toate acestea, bancile mari prezente in tara noastra si-au sporit semnificativ expunerea pe sectorul nebancar, bancar si cel public romanesc. 

Astfel, potrivit BRI, institutiile de  credit din Austria si-au majorat finantarile cu 2,969 miliarde de dolari, pana la 42,5 mld. dolari. In pofida dificultatilor din tara-mama,  institutiile de credit din Grecia nu numai ca nu si-au diminuat expunerea, ci au crescut-o cu 866 de milioane de dolari, ajungand astfel la o finantare totala de 21,1 mld. dolari. La randul lor, bancile olandeze au raportat la finalul lunii martie o expunere de 7,5 mld. dolari, in crestere cu 812 mil. dolari comparativ cu cea anuntata la sfarsitul anului trecut. In schimb, bancile din Italia nu au fost atat de generoase, finantarile sporind in primele trei luni cu numai 179 mil. dolari, pana la 13,1 mld. dolari.

Integral in Fin.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: