Ce are de rezolvat seful OTP Bank Romania pe termen mediu: cum sa iti cresti cota de piata de 5 ori cand dezvoltarea organica a devenit prea scumpa

Data publicarii: 28-07-2011 | Finante-Banci

OTP Bank Romania, subsidiara locala a celei mai puternice banci din Ungaria, se asteapta la o consolidare a pietei bancare in urmatorii ani, obiectivul sau fiind acela de a-si majora de aproape cinci ori cota de piata actuala, de peste 1%, pentru a ajunge astfel in topul celor mai mari banci de pe piata.

 "Obiectivul nostru strategic este de a atinge o cota de piata de 5% pe termen mediu, adica in urmatorii 3 - 5 ani. In acesti ani, vom vedea o consolidare a pietei bancare. Va fi o competitie sanatoasa in acest sector. Acum este greu sa ajungi numai prin crestere organica in top 5 asa cum s-a intamplat anterior cu Banca Transilvania. Noi apreciem Banca Transilvania, nu sunt o tinta de achizitie pentru noi. Nu spunem ca nu este posibil sa te dezvolti numai prin crestere organica. Este posibil, insa pune presiuni pe marja”, a declarat in exclusivitate Laszlo Diosi, director general al OTP Bank Romania.

Integral in Antena3.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: