Institutul Bancar Roman este primul furnizor de formare profesionala din Romania care ofera angajatilor din sectorul financiar-bancar cursuri de initiere si perfectionare in programe informatice tip Office 2010

Data publicarii: 28-07-2011 | Finante-Banci

Institutul Bancar Roman (IBR) este beneficiar al proiectului "Dezvoltarea competentelor profesionale ale angajatilor din sectorul financiar-bancar prin romovarea utilizarii noilor tehnologii informatice si de comunicare in vederea cresterii adaptabilitatii si competitivitatii - TICFIN" cu o perioada de implementare de 32 de luni si o valoare totala de 10.440.117 lei.

Parteneri in cadrul acestui proiect sunt SIVECO Romania SA, Scoala Romana de Afaceri a Camerelor de Comert si Industrie - Filiala Bucuresti si Scoala Romana de Afaceri a Camerelor de Comert - Filiala Satu Mare.

Obiectivul general al TICFIN este cresterea competentelor, cunostintelor si abilitatilor informatice ale angajatilor din sectorul serviciilor financiare, pe baza noilor tehnologii ale informatiei si comunicarii (TIC), prin furnizarea unor programe de formare profesionala continua.

Peste 1.500 angajati din sectorul financiar vor putea fi formati in TIC in mod GRATUIT, in circa 130 de serii de curs in sistem clasa cu frecventa, dupa amiaza, in sistem national, in perioada octombrie 2011 - aprilie 2013. Certificarea competentelor informatice va fi recunoscuta la nivel national.

Proiectul TICFIN raspunde unor nevoi acute si imediate de pregatire profesionala a specialistilor care lucreaza intr-un domeniu vital al economiei romanesti si de care depinde buna functionare a tuturor celorlalte ramuri.

Ca institutie cu profil educational, care organizeaza programe de pregatire profesionala, avand ca scop formarea resursei umane din sectorul serviciilor financiar-bancare, in context national, european si international, Institutul Bancar Roman anunta ca va fi primul furnizor autorizat de cursuri cu module de instruire si practica tip Office 2010 in domeniul tehnologiei informatice si de comunicare.

Pe langa procesarea eficienta a textelor si calcul tabelar, realizarea de prezentari electronice, gestionarea bazelor de date, cursurile vor avea tematici incluzand utilizarea serviciilor Internet, managementul securitatii IT si a solutiilor de conformitate, canale de distributie a serviciilor financiar bancare si instrumente de comert electronic, etc.

Inscrierile continua pe tot parcursul lunii august a.c., on-line pe site-ul proiectului, www.ibr- ticfin.ro, sectiunea "Cursuri”.

Pentru mai multe informatii despre proiect, persoanele de contact sunt: dl. Calin Rangu - manager de proiect, tel. 021-327.47.25, interior 166, fax 021-327.47.24, e-mail: calin.rangu@ibr-rbi.ro si dna. Sanda Mihaiteanu, responsabil comunicare, tel. 021- 323.00.51, e-mail: sanda.mihaiteanu@ibr-rbi.ro


Ultimele stiri pe BankNews.ro: