RATB si MDRT au inaugurat primul traseu turistic din Capitala, Bucharest City Tour

Data publicarii: 28-07-2011 | Turism

Regia Autonoma de Transport Bucuresti (RATB) si Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismului (MDRT) au inaugurat joi "Bucharest City Tour", primul traseu turistic din Capitala efectuat cu patru autobuze speciale supraetajate care circula la un interval de 15 minute intre Piata Presei si Parlament.

Fiecare autobuz are o capacitate de 77 de locuri si va circula pe traseul: Piata Presei, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Piata Victoriei, Calea Victoriei, Palatul Parlamentului, Piata Unirii, Universitate, Piata Romana, Piata Victoriei, Piata Charles de Gaulle, Soseaua Kiseleff si Piata Presei. Traseul are o lungime de 15,4 km, 14 statii si va fi parcurs in aproximativ 50 de minute.

Tarifele de transport pentru aceasta linie, stabilite pe criterii de varsta, sunt: 25 lei/ bilet pentru adulti si 10 lei costa biletul pentru copii cu varste intre 7 si 14 ani. Copiii de pana in 7 ani, insotiti de adulti, vor beneficia de transport gratuit. Cardul de calatorie este valabil 24 de ore de la prima validare si se poate procura direct din autobuzele turistice.

Prezent la inaugurarea traseului turistic, ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului, Elena Udrea, s-a declarat un turist fericit, asemeni turistilor germani prezenti in autobuz.

"Autobuzele sunt pregatite sa circule si pe vremea rea, ele pot circula si iarna, in functie de cererea turistilor. Insa frumusetea acestui autobuz este ca poti calatori in aer liber, la etaj. Prima plimbare a fost minunata. Astept de mult sa ma plimb cu un astfel de autobuz in Capitala noastra. Si nu numai eu, ci si turistii care ne-au intrebat de foarte multe ori de ce nu exista si in Bucuresti un astfel de autobuz. Astazi, le putem raspunde si ne bucuram ca raspunsul este unul pozitiv. Da, am putut aduce aceste autobuze si in Bucuresti, in urma parteneriatului dintre MDRT si RATB", a declarat Elena Udrea.

Ministrul Dezvoltarii Regionale si Turismului a precizat ca spera ca succesul sa fie imediat si "nevoia de a creste numarul de autobuze sa ne faca sa mai aducem si alte astfel de mijloace de transport".

Elena Udrea a afirmat totodata ca, daca si alte autoritati locale vor cere ajutorul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului, pentru a implementa un astfel de proiect, atunci MDRT le va sprijini in acest sens. "Daca Bucrestiul nu a avut pana acum, probabil ca putine orase s-au gandit sa introduca astfel de autobuze", a adaugat Udea.

Obiectivele turistice aflate de-a lungul traseului sunt: Casa Presei, Parcul Herastrau, Muzeul Satului, Arcul de Triumf, Muzeul Antipa, Muzeul de Geologie, Muzeul Taranului Roman, Palatul Victoria (Guvernul), Ateneul Roman, Muzeul National de Arta, Biserica Cretulescu, Palatul Telefoanelor, Palatul CEC, Muzeul National de Istorie, Palatul Parlamentului, Patriarhia Romana, Hanul lui Manuc, Curtea Veche, Universitatea, Spitalul Coltea, Muzeul Municipiului Bucuresti, Teatrul National, Muzeul Literaturii si Academia de Studii Economice. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: