FMI nu accepta nicio derogare de la tintele bugetului pe 2012 pentru majorarea salariilor in sectorul public

Data publicarii: 28-07-2011 | Economie

Fondul Monetar International (FMI) nu accepta nicio derogare de la tintele privind bugetul general consolidat al statului pentru majorarea salariilor angajatilor din sectorul public.

Seful Misiunii FMI, Jeffrey Franks, s-a intalnit joi cu presedintele Consiliului Fiscal, Ionut Dumitru, pentru un schimb de opinii pe marginea executiei bugetului public in primele sase luni din 2011 si pentru proiectiile bugetare pentru intregul an 2011 si pentru anul 2012. 

Intrebat de jurnalisti daca FMI accepta majorarea salariilor bugetarilor in 2012, presedintele Consiliului Fiscal a raspuns: 'In tintele agreate!'. 

Autoritatile romane si FMI au convenit pentru anul 2012 un deficit bugetar de 3% din PIB si un plafon pentru cheltuielile de personal de 7,1% din PIB. 

In vara anului 2010, guvernul a adoptat un pachet de masuri de austeritate, printre care si reducerea salariilor bugetarilor cu 25%. De la inceputul anului 2011, salariile in sectorul public au fost majorate cu 15%, recuperand astfel o parte din 'taierea' de 25% din 2010. 

Reprezentanti ai guvernului au afirmat in mai multe randuri ca, in functie de evolutiile economice, scaderea salariilor bugetarilor ar putea fi recuperata anul viitor.

Sursa: AGERPRES

Ultimele stiri pe BankNews.ro: