Cora intentioneaza sa investeasca in acest an 30-40 milioane euro in terenuri

Data publicarii: 29-07-2011 | Afaceri

Cora intentioneaza sa investeasca in acest an 30-40 milioane euro in terenuri, avand in plan deschiderea a zece magazine noi, a declarat, joi, directorul general Cora Romania, Philippe Lejeune.

”Avem pentru acest an un buget de 30-40 milioane euro pentru investitia in terenuri. Daca vom avea oportunitati, vom deschide magazine indiferent de zona. Pe termen  lung vrem sa inauguram alte zece magazine”, a precizat Lejeune, cu ocazia deschiderii magazinului Cora din Constanta.

Cora detine in prezent terenuri in Brasov, Bacau, Slobozia si Bucuresti, potrivit sursei citate.

Reprezentantul Cora a adaugat ca in septembrie vor fi incepute lucrarile la un alt centru comercial Cora, cu o suprafata de 10.000 metri patrati in zona Șoselei Alexandria din Bucuresti, care va fi inaugurat in 2012.

De asemenea, in luna actombrie a acestui an va fi deschis un alt magazin in Arad, in centrul comercial Galleria.

Lejeune estimeaza pentru acest an o crestere a cifrei de afaceri de 5-6% si o profitabilitate similara cu cea din 2010. Anul trecut, Cora a avut afaceri de peste 340 milioane euro.

Magazinul inaugurat joi se afla in centrul comercial City Park din Constanta si are o suprafata de 4.000 metri patrati, investitie estimata la 4,5 milioane euro.

Reteaua Cora cuprinde alte sase magazine, trei magazine in Bucuresti si cate unul in Cluj Napoca, Baia Mare, Drobeta Turnu Severin. Cora este detinut de compania Romanian Hypermarche, parte a grupului Louis Delhaize. 

NewsIn