Seful FP catre Guvern: Suntem dispusi sa va ajutam sa faceti mai atractive viitoarele privatizari pe Bursa

Data publicarii: 29-07-2011 | Bursa


Greg Konieczny vrea sa ajute Guvernul cu viitoarele privatizari pe bursa de la Bucuresti. Foto Cristina Nichitus

Greg Konieczny, administratorul activelor de 4 miliarde de euro ale Fondului Proprietatea (FP), spune ca oferta Petrom a avut un rezultat "dezamagitor" pentru ca nu a fost bine structurata, si isi arata disponibilitatea de a ajuta Guvernul in viitoarele privatizari pe Bursa.

Pana la finele anului, Guvernul trebuie sa vanda pe Bursa cate 15% din transportatorii nationali Transgaz si Transelectrica.

"Credem cu tarie ca procesul de privatizare a activelor statului prin intermediul bursei trebuie continuat in ciuda rezultatului dezamagitor al ofertei secundare OMV Petrom. Speram ca Guvernul a invatat din experienta acestei oferte si ca ofertele viitoare vor fi mai bine structurate. In acest sens, noi suntem dispusi sa impartasim experienta si cunostintele acumulate in piata de capital cu Guvernul, oferindu-le consiliere si sustinere pentru viitoarele oferte ale companiilor de stat din portofoliul FP. Speram ca impreuna vom putea face astfel de oferte mult mai atractive pentru investitorii locali si straini", a declarat pentru Ziarul Financiar Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea si vicepresedinte executiv al Franklin Templeton Investments, compania ce a castigat mandatul de administrator al FP.

Integral in Ziarul Financiar