Budget Planner - un serviciu bancar de gestionare online a bugetului lansat in premiera in Romania de Libra Bank

Data publicarii: 29-07-2011 | Finante-Banci


In linie cu strategia de dezvoltare adoptata la inceputul acestui an, Libra Bank a lansat recent un serviciu special destinat gestionarii eficiente a bugetului personal. Noul serviciu reprezinta o noutate pe piata serviciilor bancare prin integrarea cheltuielilor personale sub o platforma comuna, actualizand in mod automat toate cheltuielile efectuate prin intermediul oricarui tip de card de la Libra Bank, prin intermediul Internet Banking sau prin plati la casierie. 

Cheltuielile personale ale clientilor sunt directionate automat catre categoriile si sub-categoriile din care fac parte (cum ar fi cumparaturi, timp liber, restaurante, utilitati etc) astfel ca, dintr-un simplu click acestia pot avea o imagine foarte clara a cheluielilor reale efectuate zi de zi. Acest lucru este posibil gratie unei baze de date extinse si permanent actualizate a comerciantilor care sunt identificati si a caror alocare se face in mod automat in sistemul informatic al bancii, direct in aplicatia de buget a clientilor.

"Budget Planner face parte din preocuparile constante ale Libra Bank pentru educatia financiara a clientilor sai. Actualul context economic a scos la iveala nevoia de control mult mai strict al bugetului, si implicit a consumului, precum si nevoia gestionarii corecte a resurselor financiare ale unei familii. De aceea am considerat ca este necesar sa le oferim clientilor nostri mai mult decat un simplu instrument de monitorizare a bugetului, si sa-i ajutam sa-si inteleaga si sa-si gestioneze mai bine comportamentul de consum, lucru care poate aduce beneficii numeroase pe termen lung la nivelul controlarii bugetului personal.” Emil BITULEANU, Presedinte Libra Bank

Una dintre principalele piedici in realizarea si mentinerea unei evidente constante a cheltuielilor personale este reprezentata de necesitatea completarii manuale a acestor cheltuieli. Libra Bank elimina acest neajuns prin oferirea serviciului Budget Planner care centralizeaza in mod automat cheltuielile efectuate, direct in cadrul serviciului Internet Banking, folosind o interfata moderna si intuitiva. Libra Bank este astfel prima banca din Romania care lanseaza un serviciu de planificare si monitorizare online a bugetului personal, a carui functionalitate permite actualizarea automata a cheltuielilor efectuate.

Pentru maximizarea functionalitatii, sistemul actioneaza in dublu sens: atat automat cat si manual. Astfel, pe langa actualizarea automata care are loc in timp real, clientii au posibilitatea de a adauga manual acele cheltuieli pe care le-au efectuat folosind cardurile altor banci sau folosind bani lichizi. De asemenea, clientii au posibilitatea de a-si defini suplimentar noi categorii de cheltuieli dar si de a stabili limite pentru categoriile existente, primind instant alerte in momentul depasirii acestor limite si avand astfel un control optim asupra bugetului lor de zi cu zi.

Serviciul Budget Planner este disponibil din aceasta luna tuturor clientilor Libra Bank care si-au activat serviciul de Internet Banking. Pentru mai multe informatii, puteti accesa www.internetbanking.ro si www.librabank.ro.