ANAF reaminteste ca Declaratia 112 se poate depune doar online, pe portalul e-Romania

Data publicarii: 01-08-2011 | Afaceri

Contribuabilii persoane fizice si juridice care au calitatea de angajator pot completa si depune declaratia 112 privind obligatiile de plata a contributiilor sociale, impozitului pe venit si evidenta nominala a persoanelor asigurate numai prin mijloace electronice, pe portalul e-Romania.

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) reaminteste astfel ca dupa data de 25 iulie 2011 nu mai este acceptat formatul pe suport de hartie.

"Pentru depunerea declaratiei prin mijloace electronice de transmitere la distanta, angajatorii trebuie sa detina un certificat calificat, eliberat in conditiile Legii nr.455/2001 privind semnatura electronica sau sa  imputerniceasca persoane care detin acest certificat", potrivit unui comunicat emis luni de ANAF.

Obtinerea unui certificat calificat se face de la unul din furnizorii acreditati de Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale si mentionati pe site-ul  www.mcsi.ro.

Certificatul calificat obtinut trebuie inregistrat pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala la sectiunea "Declaratii electronice”. Aceasta inregistrare presupune descarcarea documentului de confirmare, completarea si trimiterea acestuia spre avizare furnizorului certificatului calificat, inregistrarea documentului de confirmare avizat pe portalul ANAF in sectiunea dedicata, precum si printarea, semnarea si stampilarea formularului 150 generat in urma inregistrarii documentului de confirmare. Totodata, inregistrarea mai presupune si prezentarea la orice unitate fiscala cu formularul 150 completat, impreuna cu actul de identitate si documentul care atesta calitatea titularului certificatului calificat de reprezentant legal al contribuabilului sau imputernicirea.

Dupa verificarea documentelor, solicitantului i se transmite un e-mail prin care i se confirma dreptul de utilizare a serviciului de depunere on-line a declaratiilor fiscale.

Informatii detaliate se pot obtine pe pagina de Internet www.anaf.ro, sectiunea "Declaratii electronice”, unde se gasesc instructiuni complete pentru utilizarea serviciului de depunere a declaratiilor on-line, la birourile pentru asistenta contribuabililor din cadrul administratiilor finantelor publice sau telefonic, la Centrul de asistenta a contribuabililor, la nr.0314 039 160. 

NewsIn