Florin Golovatic si Remus Lapusan, la conducerea companiilor UNIQA din Romania

Data publicarii: 01-08-2011 | Finante-Banci


Dl Florin Golovatic a fost numit Presedinte al Directoratului si Chief Executive Officer (CEO) al UNIQA Asigurari de catre Consiliul de Supraveghere al companiei.  

Dl Golovatic (41 de ani) are o vasta experienta in  piata financiara, activand timp de peste 10 ani in  compania de consultanta si audit KPMG Romania ca Director Audit - Institutii Financiare. In cadrul  Departamentului de Audit - Institutii Financiare, s-a ocupat in special de coordonarea activitatilor de furnizare a serviciilor profesionale catre companii de asigurari, societati de administrare a fondurilor de pensii private si a fondurilor de investitii, societati de investitii financiare si companii de leasing si alte  companii financiare nebancare. In perioada decembrie 2010 - iulie 2011, dl Golovatic a facut parte din Directoratul UNIQA Asigurari de viata. 

"Sunt onorat de aceasta numire, deoarece 2011 este  un an important pentru UNIQA Asigurari, compania avand in derulare mai multe proiecte pentru imbunatatirea activitatii, ceea ce se va reflecta si in calitatea serviciilor oferite clientilor. Avem obiective clare de crestere pentru anii urmatori, care vor fi sustinute de extinderea fortei de vanzari a companiei in toata tara si de know-kow-ul de la actionari”, a declarat dl GOLOVATIC. 

Alaturi de dl Florin Golovatic, din Directoratul UNIQA Asigurari mai fac parte dl Alfred Vlcek -Vicepresedinte si dna Ileana Horvath - Membru. 

In acelasi timp, UNIQA Asigurari de viata are un nou Presedinte al Directoratului si Chief Executive Officer - dl Remus Lapusan.  

Dl Lapusan (40 de ani) are o cariera indelungata in piata asigurarilor, din 2003 pana in februarie 2011 ocupand pozitia de director al Sucursalei UNIQA Asigurari Cluj, una dintre sucursalele cu cele mai   bune rezultate ale UNIQA in Romania. In februarie anul acesta dl Lapusan a fost numit de catre Consiliul de Supraveghere al UNIQA Asigurari de viata Membru al Directoratului companiei. 

"Suntem la inceput de drum in sectorul asigurarilor de viata din Romania, dar ne bazam pe produsele noastre si pe canalele de vanzare pentru a castiga o pozitie buna in aceasta piata. UNIQA Asigurari de viata este sustinuta puternic de expertiza grupului, unul dintre cei mai importanti jucatori din asigurari de viata si de sanatate din Austria. Daca 2010 a fost un an de start pentru companie, in care am dezvoltat portofoliul de produse si procedurile interne, 2011 vine cu provocari legate de dezvoltarea continua a canalelor de vanzare si de atingerea obiectivelor stabilite”, a declarat dl Remus LAPUSAN. 

"UNIQA sustine dezvoltarea companiilor sale din Romania, aceasta fiind una dintre cele mai importante piete pentru Grup. Le acordam toata increderea noastra celor doi noi Presedinti si suntem convinsi ca isi vor indeplini obiectivele stabilite. Avem avantajul unei echipe tinere si dinamice, cu o experienta solida in pietele financiare. Suntem foarte multumiti de formula de management cu care functioneaza in prezent UNIQA Asigurari si UNIQA Asigurari de viata, pe care o vor sprijini permanent pentru implementarea cu succes a planurilor pe care le avem pentru piata romaneasca”, a declarat Wolfgang KINDL, CEO al UNIQA International, un subholding al UNIQA Group Austria, care controleaza si coordoneaza cele peste 40 de companii ale Grupului din afara Austriei. 

UNIQA Group, unul dintre cele mai puternice si dinamice grupuri de asigurari din Europa Centrala si de Est, detine pe piata romaneasca societatile UNIQA Asigurari si UNIQA Asigurari de viata. In 2008 UNIQA Group a achizitionat integral societatea de asigurari generale UNITA, care ulterior si-a schimbat numele in UNIQA Asigurari. In prezent, UNIQA Asigurari ocupa locul sapte in piata de asigurari generale. UNIQA Asigurari de viata a fost lansata in aprilie 2010, pentru a completa gama deproduse oferite clientilor din Romania de grupul austriac UNIQA. In Austria, UNIQA este unul dintre liderii pietei de asigurari de viata, cu o vasta expertiza in acest domeniu.