Rezultatele BRD in primul semestru al anului 2011: venit net bancar de 1.600 milioane lei si un rezultat net de 282 milioane lei

Data publicarii: 01-08-2011 | Finante-Banci

 

Principalii indicatori financiari ai BRD-Groupe Societe Generale la 30 iunie 2011, in conformitate cu standardele romanesti de contabilitate: 

  • • Venitul net bancar se ridica la 1.600 milioane lei, in linie cu actualul context macroeconomic;  
  • • Costul net al riscului a scazut cu 8% fata de primul semestru din 2010; 
  • • Profitul net este de 282 milioane lei;  

Rezultatele financiare obtinute de BRD - Groupe Societe Generale in cursul primului semestru al anului au fost influentate de nivelul activitatii economice, precum  si de gradul relativ scazut al cererii de servicii bancare. Se spera ca, in cursul  semestrului al doilea, redresarea economica  asteptata  sa fie confirmata, aceasta depinzand  si de stabilitatea situatiei economice in Europa. Primele semne de revenire, cum ar fi imbunatatirea ratingului Romaniei de catre una dintre  agentiile internationale de rating, confirma potentiala ameliorare a situatiei economice in al doilea semestru din 2011.  

Venitul net bancar a ajuns la 1.600 milioane lei, iar profitul brut din exploatare a ajuns la 914 milioane lei, nivel corelat cu actuala conjunctura economica. 

Volumul total al creditelor acordate clientelei este de peste 33,3 miliarde lei. Creditele pentru persoane fizice au ajuns la peste 16 miliarde lei , in timp ce valoarea creditelor acordate clientelei de persoane juridice inregistreaza un nivel de  17,3 miliarde lei, pe fondul unei activitati scazute de creditare in primul semestru al anului 2011. In acest sens, strategia BRD s-a adaptat conditiilor pietei, aspect care se reflecta printr-o buna activitate a bancii pe segmentul companiilor mijlocii si mari, in zona creditelor de refinantare, prin participarea la finantarea statului, atat prin subscrierea de emisiuni de titluri de stat, cat si prin credite pentru municipalitati.  

Volumul total al depozitelor clientelei a ajuns, la sfarsitul primului semestru al anului  2011, la peste 29,85 miliarde lei, lichiditatea bancii fiind in acest moment una adecvata. 

In acelasi interval, banca  si-a controlat costurile pentru conservarea profitabilitatii, astfel incat cheltuielile generale s-au mentinut constante fata de semestrul 1 al anului trecut, coeficientul de exploatare ajungand la 42,8% la 30 iunie 2011. 

Profitul net aferent primului semestru este de 282 milioane lei. 

"Cred ca, intr-un mediu in continuare dificil, BRD a demonstrat, in cursul primului semestru din 2011, soliditatea modelului sau de banca universala si capacitatea sa de a genera profit”, a declarat Guy Poupet, Presedintele - Director General al BRD - Groupe Societe Generale. 

BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a doua banca din Romania dupa totalul activelor  si are cea de-a doua capitalizare bursiera la BVB. BRD face parte din Grupul Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri de servicii financiare din zona euro. 

Grupul are 157.000 de angajati in toata lumea, pe trei activitati - cheie: 

  •    - Retail banking in Franta 
  •    - Retail banking in afara Frantei 
  •    - Corporate & Investment Banking 

Raportul trimestrial este disponibil pentru public si investitori pe site-ul web al bancii: www.brd.ro. Copii ale raportului vor putea fi obtinute, la cerere, gratuit, si la sediul central al BRD-Groupe Societe Generale, situat in Bulevardul Ion Mihalache nr. 1-7, sector 1, Bucuresti.