Vreti o masina? Iata cine are cel mai bun credit auto de pe piata

Data publicarii: 01-08-2011 | Finante-Banci



Ofertele pentru masini noi sunt in floare si vin si pe bani putini, asa ca trebuie doar sa va decideti daca faceti fata unei astfel de "oportunitati" financiare, in conditiile in care vreti sa apelati si la un imprumut de la banca pentru achizitie. 

Una dintre cele mai bune rate pare sa le aiba Porsche Bank, aceasta apropiindu-se de 125 de euro pe luna. Potrivit parametrilor celor de la Conso, DAE in cazul creditorului este de 9,54%. La finele perioadei de creditare, veti fi dat 7.500 de euro, in conditiile in care Euribor la 3 luni, pe care banca il ia in calcul, nu se schimba. 

La Carpatica rata este de 128,3 euro, iar DAE ajunge la 10,77%. Suma totala de rambursat se ridica undeva la 7.700 de euro. Avantajul la aceasta banca este ca dobanda variabila se calculeaza din Euribor la 6 luni (nu 3 luni cum este mai nou trendul in banci) plus o marja a creditorului de 8,5%. 

Banca Transilvania are creditul "Formula BT", imprumut ceva mai avantajos din punct de vedere al ratei, care, in cazul lor, este de 126,9 euro. Dobanda anuala efectiva ajunge la 10,29%, astfel ca suma totala de rambursat, in conditiile primului calcul, ar ajunge la 7.600 euro. 

Integral in Ziare.com