Cel mai mare fond de pensii private a ajuns sa detina peste 5% din actiunile unei companii de la Bursa, o investitie cat o picatura intr-un ocean

Data publicarii: 02-08-2011 | Bursa



Fondul de Pensii Private ING, cel mai mare fond de pensii private de pe piata romaneasca, a ajuns sa detina 5,72% din actiunile dezvoltatorului imobiliar Impact Developer & Contractor (IMP), fiind pentru prima data cand un fond de acest tip reuseste sa depaseasca pragul de 5% in cadrul unei companii.  

Impact este una dintre companiile care au fost lovite cel mai puternic de criza, cu pierderi de peste 4 milioane de euro, ajungand chiar si in situatia de a intra in insolventa din cauza unei datorii de peste 300.000 de euro.  

Compania a sustinut insa ca dispune de suficiente lichiditati si nu a platit datoria respectiva pentru ca are mai multe procese cu firma care a cerut intrarea in insolventa, reusind in final sa obtina inchiderea procedurii, printr-o hotarare definitiva si irevocabila. Totodata, dezvoltatorul imobiliar a reusit sa-si imbunatateasca rezultatele in primul trimestru al acestui an, obtinand un profit net de 1,36 milioane de lei(0,3 milioane de euro).  

Integral in Antena3.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: