Ministerul Economiei a dispus o ancheta la Uzina Mecanica Sadu, in urma accidentului de munca

Data publicarii: 02-08-2011 | Actualitate


Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri a dispus Corpului de Control desfasurarea unei anchete la Uzina Mecanica Sadu, dupa ce marti dimineata, la sectia de pirotehnica, a avut loc un accident de munca in urma caruia o femeie de 43 de ani a suferit arsuri pe fata si pe maini.

Uzina Mecanica Sadu este filiala a societatii Romarm, aflata sub autoritatea Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.

"Dupa primul ajutor, acordat la spitalul municipal Targu-Jiu, victima urmeaza a fi transportata la Spitalul municipal Craiova pentru internare, investigatii si tratament. Viata salariatei UM Sadu nu este in pericol si nu au existat alte victime si pagube materiale", se arata intr-un comunicat emis marti de minister.

Potrivit oficialilor Ministerului Economiei, cauzele care au dus la acest eveniment sunt in curs de cercetare de catre ITM GORJ si de o comisie interna a UM Sadu.

Marti dimineata, la ora 10:30, la Uzina Mecanica Sadu - Sectia pirotehnica, atelier de preparat substanta trasoare, a avut loc un accident de munca, in urma aprinderii accidentale a circa 200 g de substanta trasoare. Accidentul s-a soldat cu o persoana ranita, in varsta de 43 de ani, care a avut arsuri pe fata si pe maini.

Accidentul s-a produs in acelasi loc unde a mai avut loc o explozie in octombrie anul trecut. In urma accidentului de anul trecut, sectia a fost renovata, iar reprezentatii uzinei au luat masuri suplimentare de siguranta.

Un accident de munca grav s-a produs la UM Sadu in luna februarie a acestui an, cand, in urma unei explozii la o magazie a atelierului 35 Capse, doua angajate ale uzinei au murit carbonizate si un barbat a fost ranit.

 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: