Jumatatea goala a paharului la BRD: Romanii fug de noi imprumuturi. Partea plina: ramane cea mai profitabila banca dupa reducerea provizioanelor

Data publicarii: 02-08-2011 | Finante-Banci


BRD SocGen, a doua mare banca de pe piata dupa active, a raportat pentrul primul semestru al acestui an un profit net de 67,46 mil. Euro (282 mil. Lei, calculat la cursul mediu lunar al BNR), in scadere cu 24% fata de aceeasi perioada a anului trecut. In trimestrul al doilea, banca si-a majorat castigurile pana la 38,5 mil. Euro fata de rezultatul de 28,9 mil. Euro inregistrat in perioada ianuarie - martie a acestui an, pe fondul reducerii provizioanelor, masura posibila in urma imbunatatirii calitatii portofoliului de credite.

Evolutia economiei in prima jumatate a anului si lipsa apetitului pentru contractarea de noi imprumuturi de pe piata au redus motoarele bancii, care "spera” ca redresarea economica asteptata in cursul semestrului al doilea sa fie confirmata, aceasta depinzand si de stabilitatea situatiei economice in Europa. Bancherii care conduc cea mai profitabila institutie de credit de pe piata romaneasca vad in imbunatatirea calificativului acordat Romaniei de catre agentia internationala de evaluare Fitch umul dintre primele semne de revenire a pietei locale.

In primul semestru, costul net al riscului a scazut cu 8% fata de prima jumatate a anului trecut pana la 581 mil. Lei (circa 140 mil. Euro), a anuntat subsidiara locala a gigantului bancar francez SocGen.

Integral in Antena3.ro
Ultimele stiri pe BankNews.ro: