Ultex SA isi asuma plata unor creante de 52,5 mil.lei catre creditori,dintr-un total de 99,8 mil.lei

Data publicarii: 04-08-2011 | Afaceri

Casa de Insolventa Transilvania, administratorul judiciar al producatorului de ulei Ultex SA din Tandarei, a anuntat miercuri confirmarea planului de reorganizare de catre judecatorul sindic din cadrul Tribunalului Buzau in cursul lunii iulie 2011.

Planul se intinde pe o perioada de trei ani si prevede continuarea productiei si mentinerea numarului actual de angajati, adica peste 190 de locuri de munca, precum si distribuiri de 52,5 milioane lei catre creditori, potrivit unui comunicat emis miercuri de Casa de Insolventa Transilvania (CITR).

"Totalul distribuirilor ce urmeaza a se efectua prin programul de plati propus prin planul de reorganizare catre creditorii inscrisi in tabelul de creanta este de 52,5 milioane lei. De asemenea, planul prevede reducerea cu 10% a dobanzilor la contractele bancare", se arata in comunicat.

Nivelul total al creantelor inscrise in tabelul definitiv este in valoare de 99.880.942 lei. Prin planul de reorganizare, suma de 52,5 milioane lei va fi distribuita catre creditorii garantati si creditorii salariati, conform programului de plati prevazut in planul de reorganizare confirmat de catre judecatorul sindic.

Planul de reorganizare, propus de catre administratorul special al Ultex SA cu consultanta juridica si economica acordata de catre administratorul judiciar, fusese votat in cadrul Adunarii Creditorilor din data de 19 aprilie 2011, la aproximativ un an distanta de la deschiderea procedurii, cu votul a trei categorii de creante din cele cinci constituite.

Procedura generala a insolventei, cu exprimarea intentiei de reorganizare, a fost deschisa la cererea Ultex SA pe 3 august 2010, iar pe perioada de observatie societatea a inregistrat profit operational, s-a reinceput procesarea proprie de seminte de floarea soarelui/boabe de soia (in cantitati mici, in limita lichiditatilor existente), respectiv recapitalizarea societatii, existand in perioada ulterioara deschiderii procedurii sume tot mai mari in contul unic al debitoarei.

"Votarea planului  de reorganizare de catre creditori precum si confirmarea lui de catre judecatorul sindic denota increderea partilor implicate in sansele de reusita ale acestuia. Planul prevede ca masura de restructurare financiara a debitorului reesalonarea datoriilor pe o perioada de trei ani de zile conform cash-flow-ului si a programului de plati", a declarat Senior Partner CITR, Vasile Godinca-Herlea.

Reprezentantii CITR spun ca resursele financiare pentru sustinerea realizarii planului sunt cele obtinute din activitatea curenta a societatii.

"Se va proceda la o finantare din surse interne societatii din utilizarea lichiditatii obtinute din procesarile fata de terti. La acumularea capitalului de lucru a contribuit acordarea perioadei de gratie la dobanda de creditorii bancari in perioada de observatie, dar si  acordarea unei perioade de gratie la principal in cadrul planului de reorganizare", potrivit Casei de Insolventa Transilvania.

Masurile stabilite prin plan au ca scop satisfacerea intereselor creditorilor bancari, partial a creditorului bugetar ANAF si ale creditorilor salariati, precum si interesele debitoarei care isi continua activitatea, cu toate consecintele economice si sociale aferente.

Planul de reorganizare prevede si posibilitatea cooptarii unui investitor in cadrul societatii sau chiar vanzarea pachetului de actiuni, societatea si administratorul judiciar fiind deschisi la oferte in acest sens din partea celor interesati.

SC Ultex SA este o fabrica de uleiuri tehnice, comestibile si sroturi furajere din Romania avand in dotare linii tehnologice de procesare completa.

CITR este una din cele mai mari case de insolventa din Romania, reprezintand un liant intre debitoare si ceilalti participanti in procedura (institutii publice, creditori bugetari, banci si furnizori de utilitati sau de alte materii prime). Compania detine birouri in Bucuresti, Cluj, Alba Iulia, Arad, Brasov, Iasi, Oradea, Satu Mare, Sibiu, Timisoara, din portofoliul companiei facand parte companii cunoscute, precum Leonardo, Flanco, Diverta, Tiago Malls, Boom, Fortus Iasi, etc,. CITR a gestionat pana in prezent un numar aproximativ de 500 de dosare de insolventa sau lichidare voluntara, la nivelul intregii tari. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: