Daca negocierile esueaza, listarea BCR ar putea avea loc abia in septembrie-octombrie 2012

Data publicarii: 04-08-2011 | Bursa

   SIF-urile trebuie sa adopte o pozitie comuna, pentru a nu avea de suferit.

Austriecii de la Erste continua negocierile cu SIF-urile in ceea ce priveste evitarea listarii BCR si preluarea directa a participatiilor celor cinci societati. In conditiile in care aceste negocieri vor esua, actionarul majoritar va fi nevoit sa faca demersurile necesare pentru aducerea BCR la cota Bursei, eveniment care ar putea avea loc in septembrie-octombrie 2012. Pentru a nu fi dezavantajate, SIF-urile ar trebui sa se uneasca si sa gaseasca cea mai buna solutie in acest sens, integral in Fin.ro

La finalul saptamanii trecute, presedintele executiv al Erste Group Andreas Treichl a declarat ca va face tot ce ii sta in putinta pentru a evita listarea BCR, in-trucat operatiunea nu este necesara si va afecta calitatea grupului. Aceasta declaratie a venit in urma presiunii pe care un grup de fonduri de investitii actionare la cele cinci SIF-uri o exercita in favoarea listarii BCR si a creat valuri la nivelul conducerilor celor cinci Societati de Investitii Financiare, care detin cumulat un pachet de putin peste 30% din capitalul BCR. 

Daca unii conducatori sunt mai optimisti in ceea ce priveste ajungerea la o intelegere cu Erste, altii raman sceptici. Intre timp, Erste asteapta ca SIF-urile sa discute cu actionarii si sa-i convinga asupra unei solutii. "Erste Group Bank AG reconfirma discutiile actuale cu cei cinci actionari minoritari ai BCR - SIF Banat Crisana, SIF Moldova, SIF Transilvania, SIF Muntenia si SIF Oltenia - cu privire la solutii al-ternative unei listari a BCR care sa intruneasca atat interesele SIF-urilor, cat si pe cele ale Erste Group. Progresul discutiilor depinde de viitoarele decizii ale SIF-urilor. In reactie la aceste decizii, Erste Group Bank va fi gata sa ia rapid orice decizie necesara. Pentru moment, Erste Group Bank si SIF-urile au convenit sa nu comenteze cu privire la continutul discutiilor”, se arata intr-o declaratie a grupului austriac trimisa ,,Fin.ro”.

Integral in Fin.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: