RBS a prezentat institutiilor financiare din Romania oferta Grupului pentru pietele asiatice

Data publicarii: 04-08-2011 | Finante-Banci


Miercuri, 27 iulie, doi reprezentanti ai Grupului RBS Londra si Hong Kong, Graham Woodcock, Director tranzactii bancare pentru institutii financiare pe zona Europa de Centrala si de Est si H.S. Lee, Director plati internationale pe zona Asia, au sustinut la sediul RBS Romania din Bucuresti o prezentare asupra modului in care Grupul RBS poate initia parteneriate cu banci locale din Romania pentru a le facilita accesul la pietele strategice din Asia. Aceasta propunere a Grupului RBS, dedicata zonei asiatice, include si decontarea in Yuan Renminbi.

Masa rotunda a vizat mai ales experti din zona bancara romaneasca, fiind prezenti reprezentanti a nu mai putin de 14 banci din sistem. Johan Gabriels, Presedintele RBS Romania a deschis discutiile din cadrul intalnirii care a beneficiat si de prezenta
unor specialisti ai sucursalei locale, alaturi de cei doi reprezentanti ai Grupului RBS.

"RBS este una dintre putinele banci internationale care au capacitatea de a asista direct companii multinationale in  desfasurarea activitatilor de comert cu Asia. Venim cu aceasta propunere datorita faptului ca schimburile comerciale pe care Romania le desfasoara cu Asia in general si cu China in special, inregistreaza o crestere ca importanta si volum.” a declarat Graham Woodcock, Director tranzactii bancare pentru institutii financiare pe zona Europa Centrala si de Est, Grupul RBS.

Grupul RBS este prezent pe piata din China si alte piete din Asia de peste 100 de ani si a acumulat o experienta semnificativa in aceasta zona geografica. RBS este una dintre putinele banci globale care au acces direct la sistemul chinez de decontare.
Piata chineza si alte piete asiatice au un potential foarte ridicat de crestere. Numai in 2010, schimburile comerciale intre Romania si Asia s-au ridicat la aproape 7,16 miliarde de dolari. In plus, China este pe locul sapte intre partenerii de comert ai
Romaniei.

 

Ultimele stiri pe BankNews.ro: