Garanti Turcia a inregistrat un profit net consolidat de peste 820 milioane EUR in primul semestru din 2011

Data publicarii: 04-08-2011 | Finante-Banci


Garanti Turcia, banca mama a subsidiarei locale Garanti Bank, a inregistrat in primul semestru din 2011 un profit net consolidat de 824 milioane EUR si un nivel al activelor consolidate de 65,9 miliarde EUR.

Garanti Turcia a continuat sa contribuie la cresterea economiei reale, atingand un nivel al creditelor cash si non-cash acordate de peste 43 miliarde EUR. Rentabilitatea medie a activelor (ROAA) a fost de 2,5%, in timp ce rentabilitatea medie a capitalurilor proprii (ROAE) a ajuns la 21,4% la sfarsitul primelor sase luni din 2011.

"In prima jumatate a acestui an, cresterea din sectorul bancar s-a situat la un nivel redus fata de potentialul existent, in principal datorita scaderii marjelor si masurilor de reglementare. In aceasta perioada, Garanti Bank Turcia a continuat sa se dezvolte peste asteptari, mentinandu-si o structura echilibrata a bilantului si un nivel ridicat de calitate a serviciilor. Aceste realizari pot fi atribuite eforturilor noastre continue de dezvoltare a modelului de business orientat catre clienti.” a declarat Ergun Ozen, CEO al Garanti Turcia.

Garanti Bank a continuat sa isi extinda reteaua de distributie cu 31 de sucursale noi in prima jumatate a acestui an. "Desi acordam o importanta deosebita conceptului de sucursala, Garanti Bank reprezinta in acelasi timp un bun exemplu ca sucursalele nu sunt singurele platforme prin care pot fi oferite servicii bancare de calitate. In acest sens, am dezvoltat prima faza din noul nostru model de "Direct banking” prin reinnoirea recenta a serviciului de internet banking cu o structura care permite clientilor sa isi personalizeze aplicatia la un nivel foarte inalt de detaliu.” a adaugat Ergun Ozen.
Ultimele stiri pe BankNews.ro: