Boc: Nastase ar trebui sa ceara scuze romanilor de 6 miliarde de ori pentru contractul Bechtel

Data publicarii: 05-08-2011 | Politica

Premierul Boc a spus joi ca predecesorul sau, Adrian Nastase, ar trebui sa ceara scuze romanilor "de 6 miliarde de ori" pentru ca a incheiat in detrimentul statului roman contractul cu Bechtel pentru autostrada Transilvania.

"Vreau sa stiti ca prin renegocierea contractului incheiat in 2004 de catre Adrian Nastase, s-au economisit sase miliarde de euro la bugetul de stat, pentru ca banii pentru Bechtel sunt de la bugetul de stat, nu sunt bani din fonduri europene sau din alta parte. Sase miliarde de euro s-au economisit de la bugetul de stat, iar pentru aceasta, Adrian Nastase ar trebui sa-si ceara scuze romanilor de sase miliarde de ori pentru faptul ca a incheiat un contract in detrimentul statului roman. Si acum este dovada suprema a acestui lucru! Nu se poate sa lasi la nesfarsit contracte care sa produca pierderi din bani publici, doar ca pentru ca a fost moftul Guvernului Nastase la un moment dat", a spus Boc la RRA.

Moderatorul i-a pus apoi in vedere lui Boc ca preturile pentru autostrada au crescut in timp, dupa plecarea lui Nastase de la putere. "Pentru ca contractul a fost prost facut la inceput de catre Adrian Nastase! Ca doar nu putea cineva sa dea alti bani decat cei din contract!", a replicat primul-ministru. 

NewsIn