Emil Boc: Banii alocati Ministerului Dezvoltarii sunt pentru sustinerea investitiilor, in special in mediul rural

Data publicarii: 05-08-2011 | Economie

Suma alocata Ministerului Dezvoltarii prin rectificarea bugetara, 300 de milioane de lei, este destinata sustinerii investitiilor, in special al celor de infrastructura din zona rurala, a declarat premierul Emil Boc, joi, la Radio Romania Actualitati, precizand in context ca investitiile in salile de sport si scolile de la tara au fost demarate in guvernarea Tariceanu si finalizate prin selectie, mai ales acolo unde lucrarile se aflau intr-un stadiu avansat.

Cele 300 de milioane de lei alocate ministerului Dezvoltarii sunt destinate 'pentru sustinerea lucrarilor de investitii', a precizat Emil Boc, intrebat la RRA unde vor merge banii dati MDRT la rectificarea bugetara. 

'In special, investitii care inseamna drumurile judetene, pentru ca o politica importanta a politicii investitionale a ministerului este parte de sustinere a infrastructurii rurale, in special drumuri judetene, canalizari, statii de epurare, pe infrastructura din mediul rural si pe alte componente specifice Companiei Nationale de Investitii', a precizat seful Executivului. 

Despre criticile aduse MDRT cu privire la anumite investitii in zonele rurale depopulate de tineri sau imbatranite ca populatie - sali de sport, scoli, parcuri - Emil Boc a precizat ca multe din aceste obiective au fost incepute pe vremea Guvernului Tariceanu si ca 'ministerul Dezvoltarii nu a facut decat sa le finalizeze', cu precadere pe cele aflate intr-un stadiu avansat de constructie. 

'Sa stiti ca foarte multe din aceste obiective, ca sali de sport, au fost incepute pe vremea lui Tariceanu, ministerul Dezvoltarii nu a facut decat sa le finalizeze, pentru ca erau incepute.(...) Daca se aflau intr-un stadiu de doua treimi lucrate, era firesc ca trebuie finalizate', a explicat premierul Boc. 

Despre faptul ca inaugurarile acestor sali de sport se fac, acum, de catre ministrul Dezvoltarii, Emil Boc a spus ca nu e nimic rau in asta, 'daca se justifica existenta unei sali de sport, sa se finalizeze, pentru ca, in ultima instanta, aduc un beneficiu pentru comunitatea respectiva'. 

'Dar, repet, foarte multe dintre ele au fost incepute pe vechea guvernare. Daca ne uitam iarasi pe Ordonanta 7, noi numai platim in proportie de peste 90% bazele sportive, unde am fost criticati, sau lucrarile incepute de catre Tariceanu in 2006-2007. (...)Asta este realitatea pe care o avem.(...) La fel s-a facut la scoli. S-au inceput 4.000 de santiere la scoli. Tot platim din 2008 politicile electorale ale lui Tariceanu, pentru ca a inceput 4.000 de santiere si unde a fost nevoie si unde nu a fost nevoie. Noi am reprioritizat aceste investitii si in functie de gradul de finalizare a lucrarii si de utilitatea pentru comunitate din perspectiva educationala, incercam sa finalizam acele lucrari(...)', a mai declarat premierul Emil Boc la RRA.

Sursa:  AGERPRES