Bancherii de la Unicredit Tiriac prind viteza pe piata finantarilor corporatiste: cota de piata de 8%. Pe retail, se apropie de 5%

Data publicarii: 09-08-2011 | Finante-Banci

Unicredit Tiriac Bank, subsidiara locala a grupului financiar italian Unicredit, a anuntat un avans al cotei de piata in sectorul finantarilor corporate (pentru companii) de la 7,3% la finele primului semestru al anului trecut pana la 7,8% la 31 mai anul acesta, potrivit propriilor estimari.

 De asemenea, din ambitioasele planuri in retail ale bancii care vizeaza deschiderea a aproape 300 de noi locatii in anii urmatori fata de reteaua actuala de circa 248 de unitati , la care actionar minoritar este omul de afaceri Ion Tiriac - unul dintre cei mai bogati romani, pana acum se vede o crestere mica de cota de piata in intervalul iunie 2010 - mai 2011 de la 4,7% la 4,9%, in conditiile in care in portofoliul de credite pentru persoane fizice intra atat cele acordate de banca, cat si prin Unicredit Consumer Financing, companie recent infiintata, pe fondul unei cereri de credite situate inca la cote scazute si a unui ritm modest de crestere economica.

Unicredit Tiriac Bank a inregistrat in primele sase o scadere a profitului net de 36,6% pana la 94 mil. Lei (22,6 mil. Euro) fata de aceeasi perioada a anului trecut. In trimestrul al doilea, castigul Unicredit Tiriac Bank a fost cu aproape 78% mai mare fata de rezultatul din primul trimestru, indicatorii fiind raportati in conformitate cu standardele internationale de contabilitate (IFRS). Activele bancii au ajuns la 20,5 mld. Lei (4,8 mld. Euro) dupa primele sase luni ale anului, comparabil cu nivelul de la finele anului trecut si in crestere cu 7,9% fata de primul trimestru.

Integral in Antena3.ro

Ultimele stiri pe BankNews.ro: