Ce banci te trimit mai repede pe lista neagra a datornicilor

Data publicarii: 05-08-2011 | Finante-Banci


Trei banci au fost sanctionate contraventional pentru raportari eronate catre Biroul de Credit, potrivit datelor furnizate capital.ro de Autoritatea Nationala de Supravghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal(ANSPDCP). Bancile nu au anuntat clientii din timp ca pot ajunge pe "lista neagra”.

De la inceputul acestui an trei banci din Romania. BCR, Bancpost si Raiffeisen, au fost sanctionate pentru raportari eronate catre Biroul de Credit. Potrivit datelor obtinute de capital.ro de la autoritatea de supraveghere in domeniu una dintre ele, BCR, a primit si o amenda de 1.200 de lei pentru incalcarea dreptului la opozitie al clientului, scrie Capital

ANSPDCP, alaturi de Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorului sunt singurele institutii publice care pot decide stergerea clientilor din baza de date a Biroului de Credit in cazul in care constata ca raportarile au fost facute in mod ilegal. In Biroul de Credit ajunge orice persoana fizica care a inregistrat o restanta mai mare de 10 de lei si mai lunga de 30 de zile la un imprumut bancar.

Interal in Capital.ro