Boc: Pietele internationale nu sunt calme, nu avem voie sa facem niciun exces

Data publicarii: 08-08-2011 | Economie


Prim-ministrul Emil Boc a apreciat ca noul val de criza de pe pietele financiare internationale este un semnal ca Romania nu isi permite sa abandoneze politica financiar-bugetara prudenta si intentia de limitare a deficitului.

Invitat sa comenteze scaderea ratingului SUA si reactiile determinate pe pietele financiare, premierul Emil Boc a spus: "Pietele internationale nu sunt calme, situatia in America si Europa nu este stabila din punct de vedere economic. Noi avem avantajul stabilitatii macroeconomice datorita masurilor de anul trecut, dar nu avem voie sa facem niciun fel de exces care sa compromita aceasta stabilitate nici in politica fiscala, nici in politica bugetara a statului, in mod clar".

De asemenea, premierul Boc a afirmat ca tara noastra trebuie sa urmareasca in continuare atingerea tintelor pentru indicatorii macroeconomici pentru 2012. "Cu echilibru si prudenta putem trece prin aceasta perioada dificila, dar este foarte important ce se intampla in jurul nostru pentru ca, din perspectiva Romaniei, lucrurile sunt sub control daca nu facem vreun exces sau un pas inapoi pe linia reformelor", a declarat, luni, Emil Boc.

La randul sau, ministrul de Finante Gheorghe Ialomitianu a admis ca evenimentele de pe bursele internationale il preocupa. "Sunt putin ingrijorat pentru ca economia Romaniei depinde si de economia altor tari, dar eu cred ca suntem intr-o situatie buna ca am fost prudenti, am dat bani pentru investitii, deci avem o stabilitate la nivel macroeconomic, dar trebuie sa fim prudenti in continuare", a sustinut Ialomitianu.

 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: