Bursa americana a deschis in scadere, pe fondul ingrijorarilor legate de reducerea ratingului SUA

Data publicarii: 09-08-2011 | Bursa

Bursa americana a deschis sedinta de tranzactionare de luni in scadere, ca urmare a celei mai mari scaderi saptamanale a Standard & Poor's 500 din 2008 incoace, pe fondul ingrijorarii ca inrautatirea ratingului de credit de catre S&P ar putea agrava incetinirea economica, potrivit Bloomberg.

Astfel, S&P 500 s-a redus cu 2,1%, dupa ce a pierdut 7,2% saptamana trecuta, in timp ce indicele industrial Dow Jones a pierdut 1,7%.

Una dintre cele mai mari agentii de evaluare financiara din lume, Standard & Poor's, a redus vineri ratingul Statelor Unite, de la AAA la AA+, pentru prima data in istorie.

Agentia a explicat ca planul de consolidare fiscala adoptat de Congres nu merge suficient de departe si ca exista in continuare temeri privind deficitul bugetar.

"Pe plan mai amplu, scaderea ratingului reflecta parerea noastra ca eficienta, stabilitatea si predictibilitatea politicii americane si institutiilor politce s-au depreciat intr-o perioada de provocari economice si fiscale", si-a argumentat S&P decizia. 

NewsIn

Ultimele stiri pe BankNews.ro: